ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή της ημέρας: Κρουασάν γεμιστά με τυρί, μπέικον και ομελέτα

Ψάχνουμε μία εύκολη συνταγή με όσα υπάρχουν στο ψυγείο. Το cookbox.gr μας μαθαίνει να φτιάχνουμε σπιτικά κρουασάν με τυρί, μπέικον αλλά και την ομελέτα που άφησες το πρωί.

ΥΛΙΚΑ

2 δόση ζύμη για κρουασάν έτοιμη

12 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια

5 αβγά

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

30 γρ. βούτυρο

120 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

Χρόνος Προετοιμασίας

35′

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

6 άτομα

Ξεπαγώνουμε τη ζύμη και την κόβουμε στα προετοιμασμένα κομμάτια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ βάζουμε τα αυγά σε ένα μπoλ και τα χτυπάμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας τα συνεχώς.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης. Προσθέτουμε στο κέντρο του μια κουτάλια από την ομελέτα, λίγο τριμμένο τυρί και λίγο από το μπέικον που έχουμε σοτάρει. Τυλίγουμε τη ζύμη σε κρουασάν. Τοποθετούμε το κρουασάν στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKBOX.GR

Γεμιστοί ανθοί κολοκυθιών με σάλτσα γιαουρτιού του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Cheesecake Snickers από τον Ανδρέα Λαγό

Exit mobile version