ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή της κλασικής βασιλόπιτας

Ποιος θα είναι ο τυχερός του 2017; Το φλουρί σε ποιο κομμάτι είναι; Βασικές ερωτήσεις μετά το ''το πρώτο του Χριστού, το δεύτερο του σπιτιού''. Το μόνο που λείπει για να συμπληρώσει το πρωτοχρονιάτικο σκηνικό είναι η βασιλόπιτα. Φέτος θα φτιάξεις την κλασική, την αγαπημένη συνταγή. Σημείωνε υλικά και φόρα ποδιά.

Υλικά

2 φλ. ζάχαρη

225 γρ. βούτυρο

7 αυγά

3 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο

4 κ.γ. baking powder

1 φλ. αμύγδαλα τριμμένα στο μπλέντερ

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. κονιάκ

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 φλ. γάλα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ μαζί. Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, έτσι ώστε το κάθε αυγό να ομογενοποιηθεί πλήρως πριν ρίξουμε το επόμενο.

Προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα και το brandy. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στο τέλος το μπολ με το αλεύρι και το γάλα σιγά σιγά.

Βουτυρωνουμε ένα ταψί 30 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Δες περισσότερες συνταγές στο  www.tzispot.com

Exit mobile version