Η τέλεια συνταγή για πατατοσαλάτα
- 27 ΝΟΕ 2014
Το cookbox.gr σου δείχνει τον τρόπο να φτιάξεις πατατοσαλάτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
1 κρεμμύδι ξερό χονδροκομμένο
10 πατάτες
ματσάκι μαϊντανό
170 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 κ.σ. κάπαρη
100 ml λευκό κρασί
4 κ.γ. μουστάρδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με τη φλούδα. Όταν μαλακώσουν καλά (προσοχή να μη λιώσουν) της βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και αρχίζουμε να αφαιρούμε τη φλούδα τους ή τυχόν στίγματα που μπορεί να έχουν.
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλουμε, στη σαλατιέρα που θα τις σερβίρουμε. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνε σχετικά γρήγορα ώστε οι πατάτες να παραμείνουν ζεστές και να μπορέσουν να απορροφήσουν όλες τις μυρωδιές από το μείγμα που θα τις περιχύσουμε.
Κατόπιν σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το κρασί, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το αλάτι και τέλος το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε την πατατοσαλάτα μας και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.