ΠΑΤΑΤΕΣ

Η τεχνική των 3 σταδίων για τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες

Η καλύτερη λιχουδιά. Το αγαπημένο σνακ. Η αμαρτία που θέλεις να κάνεις ακόμα κι αν ξέρεις πως τα ψωμάκια σου θα γίνουν εφτάζυμα. Πόσες λέξεις να χρησιμοποιήσεις για να αποτυπώσεις την αγάπη που νιώθεις για τις τηγανητές πατάτες.

Το σημαντικό είναι να ξεχάσεις τις θερμίδες και να μάθεις όλα τα κόλπα που θα τις απογειώσουν. Η τεχνική των 3 σταδίων θα τις κάνει τραγανές και ζουμερές ταυτόχρονα.

Στάδιο 1

Πλένεις τις πατάτες πολύ καλά γιατί θα τις μαγειρέψεις με τη φλούδα. Τρίβεις με μία βούρτσα για να φύγει το χώμα και τρυπάς με οδοντογλυφίδες ώστε να είναι επιτυχημένο το επόμενο στάδιο.

Στάδιο 2

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζεις ολόκληρες τις πατάτες για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά να μην ανοίξουν. Τις στραγγίζεις και τις αφήνεις να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Στάδιο 3

Κόβεις τις πατάτες κυδωνάτες, προσθέτεις αλάτι και λίγη γλυκιά πάπρικα. Τις ρίχνεις σε κατσαρόλα με λάδι και τις τηγανίζεις μέχρι να ροδίσουν.

Λίγη φρέσκια ρίγανη και είναι έτοιμες. Για περισσότερη έμπνευση: 20 συνταγές με πατάτες.