House of Kenwood: Για εμάς τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα με τη βοήθεια της Kenwood
- 20 ΔΕΚ 2024
Σε αυτό το σπίτι που ήρθαμε ράγισαν μόνο μπισκότα, ζύμες πίτσας, ψωμιού και macarones. Ο δικός μας χώρος, το House Twenty Four, μεταμορφώθηκε σε House of Kenwood και υποδεχτήκαμε 20 τυχερές αναγνώστριες του LadyLike που ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τις μοναδικές δυνατότητες των κουζινομηχανών Kenwood και να μαγειρέψουν παρέα με τον αγαπημένο chef Γιώργο Τσούλη. Εννοείται πως ό,τι φτιάξαμε, αλμυρά και γλυκά, τα φάγαμε. Η ζωή είναι ωραία όταν υπάρχει νόστιμο φαγητό τριγύρω.
Τη Δευτέρα 16/12 λοιπόν, το στολισμένο House Twenty Four υποδέχτηκε την Kenwood, τον Γιώργο Τσούλη και τις τυχερές αναγνώστριες του LadyLike που δήλωσαν συμμετοχή και κληρώθηκαν ώστε να συμπράξουν στην κουζίνα παρέα με την Kenwood.
Κάθε δωμάτιο και ένα διαφορετικό food theme χάρη στην Kenwood και την κουζινομηχανή- θαύμα που ακούει στο όνομα Titanium Chef Baker XL.
Εμείς ήμασταν εκεί για να τις υποδεχτούμε εγκάρδια και φυσικά να μοιραστούμε μαζί τους αυτό το λαχταριστό experience. Οι γιορτές έρχονται και μαζί τους θα φέρουν μαζέματα στα σπίτια, αφορμές για γευστικές λιχουδιές και ελεύθερο χρόνο για δημιουργικότητα στην κουζίνα. Για όλα τα παραπάνω, μια κουζινομηχανή Kenwood Titanium Chef Baker XL είναι το απόλυτο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Το #AveryKenwoodChristmas gathering ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία γνωρίσουμε τις γυναίκες που μας διαβάζουν, να μάθουμε τα μυστικά της τέλειας πίτσας και του stromboli (ακόμα τρέχει σάλιο) από τον Γιώργο Τσούλη και φυσικά να ξεδιπλώσουμε τις μοναδικές δυνατότητες της κουζινομηχανής Kenwood. Κάτι ξέρουν οι foodies που πίνουν νερό στο όνομά της. Εγώ πάντως «ψήθηκα» πολύ. Ψήθηκα είπα;
Άσε με σου περιγράψω το σκηνικό. Ένα σπίτι σε απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Στο cosy σαλόνι μας, ένα μικρό tea party συνοδεία ολόφρεσκων cupcakes, macarones στις πιο ευφάνταστες γεύσεις και λαχταριστών μπισκότων με χρωματιστή ζαχαρόπαστα. Βλέπεις, η Kenwood και ο Γιώργος Τσούλης είχαν ήδη ενώσει τις δυνάμεις τους για το πιο γλυκό καλωσόρισμα. Στο House of Kenwood είχαμε και bar φυσικά, γιατί ποια γιορτή δε θέλει cocktails; Στην δική μας, χάρη στην Κουζινομηχανή Kenwood και το εξάρτημα μπλέντερ που διαθέτει ετοιμάστηκαν τα πιο ευφάνταστα blends με ή χωρίς αλκοόλ.
Η κουζινομηχανή Titanium Chef Baker XL συνοδεύεται από 4 ειδικά σχεδιασμένους ανοξείδωτους αναδευτήρες για διαφορετικές χρήσεις που μας δίνουν τη δυνατότητα να αναμιγνύουμε, να χτυπάμε και να ζυμώνουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ενώ η πλανητική κίνηση που διαθέτουν επιτρέπει στο μίγμα των υλικών να μην χάνει τον αέρα του και να παραμένει αφράτο. Χαρακτηριστικά που αποδεικνύονται σπουδαία και στην μαγειρική αλλά και την ζαχαροπλαστική.
Next stop, ο χώρος της βιβλιοθήκης, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στις 2 μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας (γνώμη μου): Ψωμάκια και τυράκια σε διάφορες εκδοχές. Ειδικότερα ο άρτος, ήταν ένα θεσπέσιο θέαμα. Και αυτά, από τα χέρια του Γιώργου Τσούλη με σύμμαχο την Kenwood Titanium Baker Chef XL, η οποία, μεταξύ άλλων, διαθέτει ενσωματωμένη ζυγαριά για εύκολο και γρήγορο ζύγισμα απευθείας μέσα στον κάδο ή στα εξαρτήματα υψηλής ταχύτητας χωρίς ακαταστασία αλλά και δύο κάδους χωρητικότητας 7L και 5L, που αποθηκεύεται ο ένας μέσα στον άλλο για εξοικονόμηση χώρου και ασταμάτητες δημιουργίες χωρίς διακοπές. Με τόσες δυνατότητες, η ζύμη για πολύσπορο ψωμάκι με προζύμι γίνεται παιχνίδι.
Και κάπως έτσι, φτάνουμε στον χώρο όπου χτύπησε η καρδιά αυτού του event: Στην κουζίνα, εκεί όπου η Kenwood και ο Γιώργος Τσούλης, με την βοήθεια των αναγνωστριών μας δημιούργησαν μικρά ζυμαρένια θαύματα, σε ένα pizza workshop που μας έμαθε τα πάντα για το πιο αγαπημένο italian food του κόσμου.
Η πρωταγωνίστρια Kenwood με τον διπλό της ανοξείδωτο κάδο DuoBowl είχε πάρει τη θέση της στον πάγκο και όλα κύλησαν ρολόι. Κάποια από τα 25 εξαρτήματα που προσαρμόζονται στις κουζινομηχανές Kenwood για να φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα όποια συνταγή και αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μπήκαν στη θέση τους, για να τελειοποιήσουν τα ζυμάρια για το stromboli (ρολό από pizza με τυρί και μπεσαμέλ), την κλασική λεπτή πίτσα μαργαρίτα και τον γλυκό πειρασμό που ακούει στο όνομα pizza cheesecake και ήταν τόσο κολασμένο όσο ακούγεται. Kenwood-Γιώργος Τσούλης-foodies αναγνώστριες του LadyLike: ομάδα άχαστη.
Το House of Kenwood ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για όλες και όλους μας και μας επεσήμανε κάτι που αξίζει να θυμόμαστε πάντα: Το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους, όχι μόνο αφού μπει στο πιάτο, αλλά από το στάδιο της δημιουργίας του. Όταν βρισκόμαστε στην κουζίνα, με δημιουργική διάθεση, ποιοτικά υλικά και τα σωστά εργαλεία, πολύ όμορφα- και πεντανόστιμα- πράγματα μπορούν να συμβούν!