ΕΞΟΔΟΣ

Η Cookoovaya έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας και το γιόρτασε με φίλους, μουσική και ένα μεγάλο πάρτι

Με την ευχή να μεγαλώσει η Cookoovaya και με τη σοφία της να συνεχίσει να μας φροντίζει και να κάνει πιο νόστιμες τις μέρες και τις νύχτες μας, φίλοι, συνεργάτες, άνθρωποι του πιο στενού πυρήνα του εστιατορίου αλλά και επισκέπτες, που με τα χρόνια έγιναν φίλοι, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη. Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε για τα 10 χρόνια λειτουργίας της Cookoovaya μαζί με τον chef patron, Περικλή Κοσκινά, και την ταλαντούχα ομάδα του.

Στον πρόσφατα ανανεωμένο χώρο της Cookoovaya, οι καλεσμένοι δοκίμασαν signature πιάτα που έχουν βάλει τη δική τους γαστρονομική υπογραφή στο μενού όλα αυτά τα χρόνια: όπως χταπόδι με φάβα, αυγοτάραχο Τρικαλινός σε φρυγανισμένο ψωμί, μοσχαρίσιο διάφραγμα με πουρέ μανιταριών και μαύρο ρύζι, το περίφημο κολάρο σφυρίδας bianco της Cookoovaya, αλλά και αρνί τσιγαριαστό. Τα πιάτα συνοδεύτηκαν από ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, με την ευγενική χορηγία της Trinity Wines.

Cookoovaya

Η Cookoovaya έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας και το γιόρτασε με φίλους, μουσική και ένα μεγάλο πάρτι

Οι οινικές επιλογές της προήλθαν από 2 οινοποιεία, που τα τελευταία χρόνια έδωσαν μια ώθηση και νέα προοπτική στο δυναμικό της Στερεάς Ελλάδας, εμπλουτίζοντας το ελληνικό portfolio και την ελληνική οινική αίγλη και στο εξωτερικό: Το Κτήμα La Tour Melas από τον Αχινό της Φθιώτιδας και το Κτήμα Μουσών από την κοιλάδα των Μουσών στην Βοιωτία. To rosé Idylle d’Achinos μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις.

Cookoovaya

Το πιο προβενσάλ ροζέ της Ελλάδας, με τον τραγανό, φρουτώδη χαρακτήρα του, που δεν στερείται όγκου και πλούτου. Το ερυθρό Cyrusne, από Merlot, Cabernet Franc και Αγιωργίτικο με το κομψό, βελούδινο άγγιγμα, συμπλήρωσε το ντουέτο από το Κτήμα La Tour Melas.

Oι 2 Χρυσόλιθοι από το Κτήμα Μουσών, επιλέχθηκαν για την πολύπλευρη όσο και απολαυστική προσωπικότητά τους. Τόσο το λευκό, από Chardonnay και Μαλαγουζιά σε ίσες δόσεις, όσο και το εκρηκτικό ερυθρό, από 100% Merlot, ολοκλήρωσαν τη γευστική εμπειρία της πλουσιοπάροχης βραδιάς.

Cookoovaya

Για τους fan των cocktails με βάση το ρούμι, το κεντρικό bar της Cookoovaya, αντικριστά από την ανοιχτή κουζίνα, ετοίμασε ευφάνταστα Eminente Cocktail της εταιρείας Άμβυξ.

Cookovaya

Το Eminente είναι το ρούμι των αντιθέσεων, που παρουσιάζει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και στη φινέτσα. Είναι εμπνευσμένο από την παράδοση αιώνων της Κούβας στο Ρούμι και φέρει την υπογραφή του διάσημου César Martí, του νεαρότερου Κουβανού Rum Master.

Αποτελεί ένα από τα λίγα κουβανέζικα ρούμια, που πωλούνται διεθνώς κρατώντας το πολυπόθητο “Denominación de Origen Protegida’’, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητά του. Το ανεπανάληπτο rumtini, μία co-δημιουργία του Ηλία Μαρινάκη και της ομάδας πίσω από τους Create Coffee Roasters, συμπλήρωσε μοναδικά τη λίστα με τα cocktails, που έκαναν τη βραδιά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Cookoovaya

Ο καφές, ένας ιδιαίτερος μονοποικιλιακός από την Ονδούρα που ακούει στο όνομα Carlos Alfredo από τη φάρμα El Supte, καβουρδισμένος από τους Create Coffee Roasters – το πρώτo ηλεκτρικό roastery της Ελλάδας – με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να θυμίζει τάρτα με μούρα, με επίγευση λικέρ σοκολάτας και ένα γεμάτο σώμα, απογείωσε το rumtini.

Με τον απαράμιλλα πλούσιο και «ζεστό» αρωματικό χαρακτήρα του, το Eminente κατάφερε να αναδείξει τις μοναδικές γεύσεις, που επέλεξε η Cookoovaya για τη γιορτή των 10 χρόνων λειτουργίας της. Τη μουσική της βραδιάς επιμελήθηκε ο Dj Δημήτρης Λιλής με party classics κομμάτια μιξαρισμένα με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο. Η τούρτα ήταν δημιουργία του pastry chef Στέλιου Παρλιάρου.

Η Cookoovaya έσβησε τα 10 της κεράκια μαζί με όλη την ομάδα της και σήμανε την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων και ενεργειών που θα γίνουν, ενόψει του εορτασμού της δεκαετίας που πέρασε, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αυτής!

Φωτογραφίες από τη μεγάλη γιορτή για τα 10 χρόνια Coοkoovaya

Cookoovaya

Cookoovaya

Cookoovaya