ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η γιατρός μίλησε: Τα μαγειρικά σκεύη που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να χρησιμοποιείς

Unsplash

Η μέθοδος που θα επιλέξεις να μαγειρέψεις αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καθορίζουν το κατά πόσο ένα φαγητό είναι υγιεινό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Η κατάσταση των μαγειρικών σκευών που θα χρησιμοποιήσεις παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία σου και το επιβεβαιώνει μια γιατρός, που αποκάλυψε ποια μαγειρικά σκεύη ΔΕΝ χρησιμοποιεί. Καλό είναι να ακολουθήσεις και εσύ τις συμβουλές της. Better safe than sorry!

Η γιατρός μίλησε: Τα μαγειρικά σκεύη που πρέπει να αντικαταστήσεις άμεσα

«Δεν χρησιμοποιώ γρατζουνισμένα, αντικολλητικά τηγάνια ή τα τηγάνια, των οποίων διάφορα μέρη έχουν αποκολληθεί από την επιφάνειά τους. Συνήθως, επιλέγω τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι ή από χυτοσίδηρο (κοινώς μαντέμι)», αναφέρει χαρακτηριστικά στο παρακάτω βιντεάκι η Δρ. Poonam Desai, η οποία ειδικεύεται σε θέματα υγείας, μακροζωίας και καλής φυσικής κατάστασης.

Τα μαγειρικά τηγάνια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε φθορά στην επιφάνειά τους, λοιπόν, μπορούν να απελευθερώσουν και να μεταφέρουν εκατομμύρια μικροπλαστικών και ενδοκρινικών διαταρακτών (πρόκειται για ουσίες με ενδοκρινική δράση που επιδρούν στο ορμονικό σύστημα των ανθρώπων και έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις) στο φαγητό που εσύ εκείνη την ώρα μαγειρεύεις. Και ας είναι βραστό μπρόκολο ή κουνουπίδι. Δεν έχει σημασία.

«Μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα, ακόμα και να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου», εξηγεί η γιατρός.

To the point: Για να αποφύγεις να καταναλώσεις μικροπλαστικά ή να προκαλέσεις ενδοκρινική διαταραχή στον οργανισμό σου και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας, καλύτερα να αντικαταστήσεις τα φθαρμένα ή χαλασμένα τηγάνια που έχεις στην κουζίνα σου με καινούργια.