ΦΑΓΗΤΟ

Η συνταγή της Δέσποινας Βανδή για πανεύκολα donuts

Unsplash

Μένουμε σπίτι και κάπως πρέπει να περάσει η ώρα. Η μαγειρική είναι μία κάποια διέξοδος. Μπορείς να μπεις στην κουζίνα και να ξεκινήσεις τις δοκιμές. Γλυκό ή αλμυρό; Πάμε να φτιάξουμε γλυκό να γλυκαθούμε. Ακολουθούμε τη συνταγή της Δέσποινας Βανδή για λαχταριστά και εύκολα donuts. Την ανέβασε στο Instagram και με φωτογραφικό υλικό για να πείσει ακόμα κι όσους αντιστέκονται.

Υλικά

1 φλ. γάλα χλιαρό
1φακ. μαγιά
1 1/2 κ.σ ζάχαρη
2 κρόκους
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλι
40 γρ. βούτυρο
3 φλ. αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5′.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά, το ξύσμα,τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι σταδιακά.

Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο ,το ζυμάρι και σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για μισή ώρα.

Σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ανοίγουμε στη συνέχεια τη ζύμη με πλάστη και κόβουμε τα donuts χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι και για να κάνετε την τρυπούλα στη μέση ένα καπάκι.

Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3’-4’.

Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι που μπορεί να χουν κρατήσει. Δεν γίνονται ούτως η άλλως πολύ λαδερά.

Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε και ρίχνουμε πάνω τους το γλάσο σοκολάτας.

Για το γλάσο

2 κ.σ κακάο
1 κ.σ άχνη
λίγο γάλα

Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα donuts.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version