ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή της βασιλικής οικογένειας για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Η βασίλισσα Ελισάβετ μετά το γύρισμα του καθιερωμένου μηνύματός της για την ημέρα των Χριστουγέννων στο Buckingham Palace το 2018. Pool Photo via AP John Stillwell

Τα Χριστούγεννα είναι μόνο μια ανάσα μακριά. Το ίδιο και το ρεβεγιόν και τα οικογενειακά τραπέζια στα οποία θέλεις να υποδεχτείς τους καλεσμένους σου με μενού τουλάχιστον εντυπωσιακό. Για το καλωσόρισμα την τιμητική τους έχουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Κι εσύ θα κάνεις καλωσόρισμα στο παλάτι σου με τα πιο βασιλικά μπισκότα.

Μιλάμε για μπισκότα απευθείας από το παλάτι του Buckingham. Ο επίσημος λογαριασμός της βασίλισσας Ελισάβετ και της οικογένειάς της στο Instagram έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο και τη συνταγή για τα “Cinnamon Stars”.

Αυτά δεν είναι άλλα από  τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που αγαπούν οι γαλαζοαίματοι της Αγγλίας. Την συνταγή υπογράφουν οι βασιλικοί σεφ του Buckingham.

Είναι ουσιαστικά μπισκότα σε σχήμα αστεριού ή φεγγαριού με γεύση κανέλας. Όπως όμως γράφει η λεζάντα στο βίντεο, μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου να οργιάσει και να τους δώσεις όποιο σχήμα θες (ή όποιο έχουν τα γιορτινά κουπάτ σου).

Υλικά

  • 360 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 85 γρ. ασπράδια αβγού
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 115 γρ. φρούτα γλασέ
  • Ξύσμα μισού λεμονιού
  • 12 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κ.σ. γαρύφαλλο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Ανακάτεψε τα φρούτα γλασέ μέχρι να αποκτήσουν υφή πάστας.
  2. Χτύπησε τη ζάχαρη άχνη, με τον χυμό λεμονιού και τα ασπράδια αυγού ώσπου να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Βγάλε από το μείγμα το 1/3 και κράτησε το για να το απλώσεις σε λεπτό στρώμα πάνω από τη ζύμη.
  3. Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην μαρέγκα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ζύμη.
  4. Πλάσε τη ζύμη στα χέρια σου βάλ’τη σε λαδόκολλα που έχεις απλώσει σε ένα δίσκο ψησίματος.
  5. Βάλε λαδόκολλα και πάνω από τη ζύμη και δούλεψέ την με πλάστη ώσπου να απλωθεί και να αποκτήσει πάχος 1 εκατοστού.
  6. Βγάλε την πάνω λαδόκολλα και πρόσθεσε τη μαρέγκα που είχες κρατήσει στην άκρη. Φρόντισε η λεπτή στρώση μαρέγκας να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.
  7. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  8. Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψε τα σχήματα με μαχαίρι ή κουπάτ. Να είσαι δημιουργική. Αν χρησιμοποιήσεις κουπάτ βούτηξέ το πρώτα σε ζεστό νερό πρώτα και κάθε φορά πριν κόψεις τη ζύμη.
  9. Ψήσε για 12 – 15 λεπτά σε αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου. Καλύτερα να ρυθμίσεις τον φούρνο σε αέρα μόνο κάτω, προκειμένου η πάνω στρώση της μαρέγκας να παραμένει λευκή και να μην αποχρωματίζεται.Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν μπορείς να σηκώσεις απαλά τις άκρες από τη λαδόκολλα. Το κέντρο των μπισκότων πρέπει να είναι ακόμα μαλακό.
  10. Αφήνεις να κρυώσουν για 30 λεπτά πριν τα βγάλεις από τον δίσκο ψησίματος.
  11. Διακοσμείς με τα φρούτα γλασέ και ό,τι άλλο θες.
  12. Τα φυλάς σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 μήνες.
  13. Απόλαυσέ τα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Exit mobile version