Καλαμπόκι με κρέμα γάλακτος και φρέσκο κρεμμύδι
- 14 ΙΟΥΛ 2015
Ψάχνεις ένα γευστικό, πρωτότυπο καλοκαιρινό πιάτο; Τη συνταγή που χρειάζεσαι την έχει το cookbox.gr.
5 καλαμπόκια
15 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένo
120 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Αριθμός ατόμων: 4
Βγάζουμε τους καρπούς του καλαμποκιού ώστε να πάρουμε ποσότητα ίση με 3 φλιτζάνια.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, 1 λεπτό.
Προσθέστουμε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος, και 1/2 κ.γ. αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Διαβάστε στο cookbox.gr:
Παπαρδέλες με μοσχάρι, μπρόκολο και σουσάμι
10 τρόποι για να γίνει το πρωινό σας με βρώμη ακόμη πιο νόστιμο