ΓΑΜΟΣ

Καλεσμένη σε γάμο, σόλο: 5 συμβουλές επιβίωσης

iStock

Το προσκλητήριο δεν σου πέφτει από τα χέρια μόνο επειδή μπορεί να παντρεύεται κάποιος πρώην και τολμά να σε καλέσει στον γάμο του. Μπορεί επίσης να χαθεί άξαφνα από τις παλάμες σου ένα οποιοδήποτε προσκλητήριο για έναν οποιονδήποτε γάμο, γιατί πολύ απλά δεν θες να πας. Ή – για να το θέσω καλύτερα – ιδρώνεις και μόνο στη σκέψη της (συν)ύπαρξής σου στην εν λόγω εκδήλωση.

Ο γάμος μπορεί να είναι μια δύσκολη συνθήκη όχι μόνο για το ζευγάρι που παντρεύεται, τους κουμπάρους και τους πρώην τους, αλλά και για τους εσωστρεφείς, τους ντροπαλούς, τους αντικοινωνικούς, εκείνους που βρίσκουν πιο καλή τη μοναξιά και προτιμούν το σπίτι τους. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια γιορτή αγάπης, μια ανταλλαγή όρκων και το υπέρτατο πάρτι του έρωτα των φίλων σου. Αν είσαι, λοιπόν, καλεσμένη στον γάμο τους, σίγουρα θα θέλουν να σε δουν εκεί στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. 

Αν όμως δεν θες/ μπορείς να αποφύγεις το να παρευρεθείς σε κάποιον γάμο ή προτιμάς αυτή τη φορά να τολμήσεις και να ωθήσεις τον εαυτό σου να δοκιμάσει αυτή την «πρόκληση» – σου ετοίμασα έναν οδηγό με συμβουλές επιβίωσης. Για εκείνες τις στιγμές που συνειδητοποιείς πόσο λάθος ήταν που βγήκες από την πολυκατοικία σου και για να μην προσποιείσαι ότι μιλάς στο κινητό σου προκειμένου να αποφύγεις να εμπλακείς σε ανεπιθύμητες κουβέντες.  

1. Θέματα για ψιλή κουβέντα

Θα σου φανεί πολύ χρήσιμο να έχεις έτοιμα στο μυαλό σου 2-3 θέματα που θα χρησιμοποιείς ως άσσους στο μανίκι σου κάθε φορά που θα βρεθεί κοντά σου ένας άλλος καλεσμένος. Στο τραπέζι ή τον μπουφέ, οι άβολες σιωπές μεταξύ αγνώστων κάνουν πάντα ακόμα πιο αμήχανη την ατμόσφαιρα. Σπάσε τον πάγο με κλισέ ερωτήσεις που μπορεί να ξεκινήσουν μια συζήτηση όπως από πού ξέρει τον γαμπρό ή τη νύφη, πού δουλεύει, ή που σχεδιάζει να πάει διακοπές. Είναι όλα γενικά και ακίνδυνα, αφού σε καμία περίπτωση δεν είναι μια σωστή επιλογή να ρωτήσεις κάποιον τι σκέφτεται να ψηφίσει ή ποια η γνώμη του για τον Αλέξη Γεωργούλη. Δεν ξέρεις ποτέ τι απάντηση μπορεί να πάρεις και εδώ δεν μας αρέσουν οι εκπλήξεις.

2. Βοήθεια!

Όταν έρθει η στιγμή που νιώθεις ότι θες να φωνάξεις «βοήθεια», απλά πρόσφερέ τη. Τι εννοώ; Κοίτα γύρω σου και βρες μια δουλειά που θα μπορούσες να κάνεις. Βοήθα με τη μεταφορά των δώρων, μοίρασε το ρύζι ή τις μπομπονιέρες ή απλά ρώτα όποιον σου φαίνεται πολυάσχολος και μοιάζει να έχει πολλά στο κεφάλι του, ώστε να διευκολύνεις το έργο του. Έτσι και θα συμμετέχεις και δεν θα χρειάζεται να νιώθεις άβολα στην τοποθεσία εκκλησία ή πάρτι γάμου.

3. Πιες (αλλά όχι πολύ)

Το αλκοόλ θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει πιο κοινωνική. Μπορεί ακόμα και να σηκωθείς να χορέψεις! Μην πέσεις στην παγίδα του open bar όμως, διότι καθώς τα κοκτέιλ είναι νόστιμα και καταναλώνονται εύκολα, εσύ μπορεί γρήγορα να μεθύσεις προτού το καταλάβεις.

4. Βγάλε φωτογραφίες

Η τεχνολογία μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη όταν δεν ξέρεις πώς να μείνεις απασχολημένη ή θες να αποφύγεις τη θεία που σε ρωτάει πότε θα βρεις ένα καλό παιδί. Απαθανάτισε τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς και πόζαρε για τις φωτογραφίες με τους άλλους καλεσμένους. Σε κάθε περίπτωση, μην απομονώνεσαι.

5. Φλέρταρε

Στην σπάνια περίπτωση που η πραγματική ζωή θυμίσει για λίγο ταινία και βρεις έναν καλεσμένο που βάζει τικ στα κουτάκια των προτιμήσεών σου και δεν συνοδεύεται – μίλα του. Οι πιθανότητες λένε πως δεν θα τον ξαναδείς (εκτός αν η ζωή συνεχίσει να θυμίζει ταινία και μετά το τέλος αυτού του γάμου) και μπορεί αυτή να είναι η αρχή μιας ωραίας ιστορίας. Αν πάλι οι καλεσμένοι δεν πληρούν τα κριτήριά σου, ρίξε μια ματιά και στο προσωπικό του χώρου που γίνεται το γαμήλιο πάρτι. Κάποιος που προσφέρει φαγητό ή ποτό δεν είναι ποτέ μια κακή επιλογή (στην αρχή τουλάχιστον).

Exit mobile version