Καραμελωμένες μπανάνες, έτοιμες σε 15′
- 4 ΜΑΙ 2015
Το cookbox.gr σου δείχνει πως να φτιάξεις ένα εύκολο γλυκάκι με μπανάνες. Η συνταγή είναι πανεύκολη και δε χρειάζεσαι πολύ χρόνο!
2 μπανάνες ώριμες
15 γρ. βούτυρο
Αλάτι 1/8 κ.γ.
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
2 κ.σ. μέλι
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού περίπου.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, το μέλι, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα κομμάτια μπανάνας και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε περίπτωση που οι μπανάνες παίρνουν γρήγορα χρώμα. Ανακατεύουμε τα υλικά για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν οι μπανάνες.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τις μπανάνες.
Διαβάστε στο cookbox.gr:
Μους σοκολάτας σε μπισκότα και μαρμελάδα φράουλας
Κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά & ντιπ από ρεβύθια από τον Ανδρέα Καβάζη