LIFE

Κάτω τα χέρια από το Aperol Spritz, αγαπητοί New York Times

«Το Aperol Spritz δεν είναι ένα καλό ποτό» είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος στο site των New York Times και ο κόσμος είναι έξαλλος. Και συνεχίζει προκλητικά λέγοντας ότι 'η γεύση του είναι σαν ένα Capri Sun (ελβετικός χυμός που διανέμεται στην Αμερική) μετά από προπόνηση ποδοσφαίρου σε μία πολύ ζεστή ημέρα, και όχι με την καλή έννοια'.

Το βασικό πρόβλημα που εντοπίζει είναι ότι το γλυκό απεριτίφ παραείναι γλυκό. Αν και περιέχει συστατικά όπως το πικρό πορτοκάλι και ραβέντι, έχει και πολύ έντονο το στοιχείο του σιροπιού στην επίγευση. Άλλη μία κατηγορία που εκτοξεύεται μέσα στο άρθρο είναι ότι το κλασικό πρόβλημα των περισσότερων spritzes ότι έχουν πολλή ποσότητα prosecco κακής ποιότητας. ‘Αν δεν πιεις γρήγορα το Aperol Spritz και λιώσουν τα παγάκια, καταλήγεις να πίνεις μία νερωμένη αηδία΄.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Internet συμμάχησε και σαν μία ενωμένη γροθιά αναφώνησε ‘Το Aperol Spritz είναι ένα καλό ποτό’. Προφανώς και υπάρχουν κι άλλα spritzes εκεί έξω, αλλά όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για έναν κολοσσό με τεράστια δημοτικότητα που έχει συνδεθεί με συγκεκριμένες ώρες και εποχές.

– Πάμε μετά τη δουλειά για ένα ποτάκι τώρα που βραδιάζει αργά;

– Μπα εγώ θα πιω ένα Aperol γιατί έχω να σηκωθώ και νωρίς αύριο.

Αυτήν την ανατροπή της ζωής μας ένιωσαν και οι απανταχού θαυμαστές και ξεσηκώθηκαν στο Twitter, άλλοι με αληθινό θυμό και σοβαρή στάση απέναντι σε αυτήν την αδικία και άλλοι με πιο χιουμοριστική διάθεση.

 

Εμείς πάντως απλώνουμε τα πόδια μας στη βεράντα και φτιάχνουμε την κλασική συνταγή του Aperol Spritz. Παίρνουμε ένα γυάλινο ποτήρι του κρασιού, το γεμίζουμε με πάγο, προσθέτουμε 50 ml Aperol, 50 ml Cinzano Dry Edition και 20 ml Schweppes soda.

Στο τέλος, γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι. Και επειδή δεν θα το πιούμε ξεροσφύρι, ειδικά αν έχουμε καλή παρέα, το συνοδεύουμε με ένα φανταστικό ιταλικό ορεκτικό, τα βενετσιάνικα cicchetti. Κόβουμε 3 φέτες ψωμί ciabatta, τους βάζουμε ελαιόλαδο, τις φρυγανίζουμε και τις αρωματίζουμε με λίγο σκόρδο. Κόψε τοματίνια και βασιλικό και απόλαυσε το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

Exit mobile version