Κέικ με κάστανο και σοκολάτα για να μυρίσει Χριστούγεννα
- 25 ΔΕΚ 2020
Προσφέρεις το κέικ σε ντελικάτα πιατάκια με μία floral χαρτοπετσέτα από κάτω. Δίνεις χρόνο και περιμένεις. ”Δεν φεύγω από το σπίτι σου αν δε μου δώσεις τη συνταγή”. Αποστολή εξετελέσθη. Ο στόχος περιλάμβανε παρατεταμένα ”μμμμμμμμμ” και αυτή τη φράση. Κέικ με κάστανο και σοκολάτα με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και φοβερή γεύση και μυρωδιά χριστουγεννιάτικη.
Φτιάξε κέικ με κάστανο και σοκολάτα και θα με θυμηθείς.
Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
80 ml νερό
40 ml χυμό πορτοκάλι
400 γρ. κάστανα βρασμένα
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα βανίλια
40 ml. κρέμα γάλακτος
120 γρ. σοκολάτα
Εκτέλεση
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να χωρίσεις τα 100 γρ. ζάχαρη και να τη ρίξεις μέσα στο νερό που θα βράσουν τα κάστανα.
Μόλις είναι έτοιμα θα τα καθαρίσεις και θα τα κόψεις σε πολύ μικρά κομματάκια. Αν δε θέλεις να φαίνονται μέσα στο κέικ μπορείς να τα πολτοποιήσεις.
Ανακατεύεις την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι, το νερό και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά.
Στο τέλος ρίχνεις μέσα τα κάστανα και κάνεις ένα ακόμα καλό ανακάτεμα.
Ρίχνεις το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 180 βαθμούς για (περίπου) 40 λεπτά.
Σε μπεν μαρί λιώνεις τη σοκολάτα.
Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος μέσα και ανακατεύεις.
Μόλις το κέικ είναι έτοιμο το περιχύνεις με τη σοκολάτα. Μπορείς να βάλεις και σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά, όταν είναι να το προσφέρεις.