ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ σοκολάτας αφράτο κι ελαφρύ

Δοκίμασε τη συνταγή για τέλειο κέικ σοκολάτας αφράτο και ελαφρύ από το Cookpad.gr και δε θα χάσεις.

Υλικά

180 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 Αυγά

200 γρ. Ζάχαρη

200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

10 γρ. Baking powder (μισό φακελάκι)

200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

3 κ.σ. Κονιάκ

60 γρ. Βούτυρο φρέσκο

60 γρ. Ελαιόλαδο

1 κ.σ. Ξύσμα πορτοκαλιού

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βγάζουμε από το ψυγείο τα αυγά το βούτυρο και το γιαούρτι να ζεσταθούν λίγο.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ.

Λιώνουμε την σοκολάτα όπως συνηθίζουμε. Σε μπεν μαρί, σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει εκτός φωτιάς.

Σ’ ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το baking powder. Για μένα αυτό είναι σημαντικό γιατί έτσι το αλεύρι αναμειγνύεται καλύτερα στα υπόλοιπα υλικά.

Στο μίξερ χτυπάμε δυνατά το βούτυρο, το ελαιόλαδο, και την ζάχαρη μέχρι ν’ασπρίσουν.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ να είναι στην μέση και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το κονιάκ, το ξύσμα, το γιαούρτι και στην συνέχεια το αλεύρι κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα στην ζύμη μας και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι το μείγμα να γίνει όλο σοκολατένιο.

Μεταφέρουμε στην φόρμα την ζύμη και ψήνουμε μέχρι να βγει το μαχαίρι καθαρό.

Σημείωση: Επειδή το κέικ είναι ήδη καφέ, δεν περιμένουμε να ροδίσει, γιατί μπορεί να μας καεί χωρίς να το καταλάβουμε. Βασιζόμαστε στο μαχαίρι που μόλις βγει καθαρό, το αφήνουμε το πολύ 5 λεπτά ακόμα. Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκε περίπου 50 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Την χρειάζεται, γιατί δεν είναι πολύ γλυκό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Λαζάνια με κιμά

Σπετζοφάι παραδοσιακό

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr  

Exit mobile version