ΕΞΟΔΟΣ

Kobra: Το πιο cool μαγαζί της Αθήνας μόλις άνοιξε και είναι σκέτο «αλαλούμ» σύμφωνα με τον σεφ του, Άνταμ Κοντοβά

24Media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Είναι κάποια μαγαζιά που γεμίζουν και γίνονται talk of the town πριν καν ανοίξουν. Προλαβαίνουν να γίνουν στέκι και το hot spot για τους Αθηναίους. Κάπως έτσι είναι και το Kobra, που ήρθε και προσγειώθηκε πριν από 10 μέρες στη Ναυαρίνου, στα Εξάρχεια.

Το επισκέφθηκα 1 εβδομάδα μετά το άνοιγμα αλλά έχει ήδη φανατικούς θαμώνες, πιάτα και κοκτέιλ που είναι best seller και η ατμόσφαιρα στο Kobra υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα μαγαζί που ο κόσμος (μάλλον) περίμενε από καιρό.

Kobra

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς, εκ των πραγμάτων, είναι ο χώρος. Έξω φαίνεται να είναι ένα κλασικό μικρό μαγαζί με τραπεζάκια και πάγκο, αλλά το μέσα είναι μία άλλη ιστορία. Ένα μεγάλο μπαρ, μία προθήκη με κλασικά γλυκά (θα επανέλθω σε αυτό) σαν να διαλέγεις σε κλασικό ζαχαροπλαστείο. Ο πάνω όροφος έχει το επικό εξομολογητήριο, όπου μπορείς να πιεις το ποτό σου, και είναι και εξαιρετική επιλογή στην εποχή του social distancing. Γεια μας και άγιος ο Θεός.

Απέναντι, στέκει περήφανα το άγαλμα του Δαβίδ, δίπλα ένα μεγάλο τραπέζι με πλαστικές καρέκλες και έπιπλα σε 60s αισθητική. Πηγαίνω μεσημέρι όπου είναι ήσυχα, αλλά μέσα σε 1 ώρα έχει ξεκινήσει να γεμίζει. Περιμένω τον σεφ Άνταμ Κοντοβά να μου σερβίρει τα καλούδια του αλλά και να μου πει για αυτό το πάρα πολύ φρέσκο «αλαλούμ], όπως ο ίδιος το περιγράφει

«Εδώ ήταν το Circus παλιά, όπου δούλευαν τα παιδιά που ξεκίνησαν το Kobra. Ο Λεωνίδας (Δεληγιάννης) έκανε το Κάιν μετά, και να’μαστε. Είμαστε δύο διαφορετικές πλευρές που ενωθήκαμε και κάναμε ένα αλαλούμ. Εγώ θέλω να κάνω καλό εστιατόριο και εκείνοι ένα καλό μπαρ. Όλα αυτά λειτουργούν με πολύ καλή αρμονία και τρελές εντάσεις. Ο καθένας στον τομέα του», μου λέει ενώ οι παραγγελίες τρέχουν.

«Το φαγητό σερβίρεται και ως fine dining αλλά και σε πιατάκια για πάρτι. Η πίτσα είναι όπως την τρως στα γενέθλιά σου, αλλά που θέλει 48 ώρες για να γίνει. Σερβίρουμε ένα πιατάκι ινδικό, που είναι σαν samosa. Αν πας στην Ινδία, το σερβίρουν στον δρόμο σε σακουλάκι. Εγώ το βάζω σε polybag και αφήνω σημειωματάκια στους πελάτες με post-its. Το βράδυ είναι σαν πάρτι εδώ».

Ταυτόχρονα, έρχονται 3 πιάτα που είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Το αλαλούμ που λέγαμε. Η σαλάτα με διάφορα φύλλα, παρμεζάνα, κόκκινα φρούτα και κάσιους (μαζί με μία κρέμα τυριού όνειρο). Το ταρτάρ μόσχου με ιαπωνική μέντα, κρεμμύδι τουρσί και ταπιόκα. Και φυσικά, το best seller του μαγαζιού (και όχι άδικα). Το τοστ της KOBRA. Ψωμί μπριός, παστράμι, γκούντα, τσένταρ και τσάτνεΰ κρεμμύδι.

Kobra, coffee and snackbar. Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020.
Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Ο κατάλογος έχει και 2-3 επιλογές για πρωινό με τοστ και κρουασάν, ενώ από το μεσημέρι έως το βράδυ θα βρεις τραγανές φτερούγες κοτόπουλο γεμιστές με χοιρινό κιμά και γαρίδες. Dan dan noodles, πίτσα παλέρμο, λουκάνικο με μίσο και φύκια και άλλα ωραία πράγματα. Όσο για το γλυκό, εδώ θα βρεις την κλασική παραδοσιακή νουγκατίνα Papaspirou, το ζαχαροπλαστείο με το οποίο συνεργάζεται το KOBRA. Σύντομα όμως, θα μπορείς να απολαύσεις και τα κομπράκια. Ναι, σωστά διάβασες. Πρόκειται για την πάστα ποντικάκι, αλλά σε εκδοχή κόμπρας.

«Straight forward φαγητό, με υψηλή τεχνική, παρουσιασμένο in the coolest possible way», είναι τα λόγια του.

Η λίστα με τα κοκτέιλ είναι μεγάλη και για όλες τις ώρες. Μετά το φαγητό, πήρα το Rum Runner μου ανά χείρας, ανέβηκα στο πατάρι για εξομολόγηση και after work drink. Φεύγοντας, μπορείς να πάρεις και έναν καφέ στο χέρι.

Διεύθυνση: Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια

Exit mobile version