HACK MY LIFE

Κολοκύθα: Τα βασικά tips για να την καθαρίσεις σωστά

Unsplash

Η κολοκύθα είναι ένα χαρακτηριστικό λαχανικό του φθινοπώρου. Είναι, όμως, και το σήμα κατατεθέν του Halloween. Συγκεκριμένα, οι σκαλιστές κολoκύθες χρησιμοποιούνται ως φαναράκια είναι αναπόσπαστο μέρος της Halloween διακόσμησης. Λέγονται «jack-o-lanterns» και λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας από τα κακά πνεύματα που κάνουν υποτίθεται την εμφάνιση τους εκείνη τη ημέρα. Ως γνωστόν, είναι η μέρα που σε φέρνει πιο κοντά με τον «άλλο κόσμο» και η επικοινωνία μεταξύ ζωντανών -νεκρών είναι πιο πιθανή.

Το Halloween θα περάσει και οι σκαλιστές κολοκύθες που αγόρασες από το super market, το μπακάλικο της γειτονιάς ή τη λαϊκή αγορά θα μείνουν. Να τις πετάξεις δεν παίζει σαν ενδεχόμενο. Μην το διανοηθείς καν.

κολοκύθα

Οι κολoκύθες είναι ένα αληθινό superfood και βασικό συστατικό για πεντανόστιμες συνταγές (να ‘χαμε τώρα μια βελουτέ σούπα κολοκύθας ή νιόκι με σάλτσα κολοκύθας, nom nom). Με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, βιταμίνες (όπως βιταμίνη Α, C, Ε), κάλιο, πρωτεΐνες, ωμέγα-3  και πολλά ακόμη συστατικά, μια κολοκύθα έχει πολλά διατροφικά οφέλη –ακόμα και για τα μαλλιά σου.

Κολοκύθα: Τα tips για να την καθαρίσεις σωστά πριν την καταβροχθίσεις

Πρώτο βήμα πριν ετοιμάσεις λιχουδιές με βάση την κολοκύθα, λοιπόν, είναι να την καθαρίσεις και σωστά.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

  • Πλύσιμο: Πρώτα απ’ όλα, πλένεις καλά την κολoκύθα κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα χώματος.
  • Αφαίρεση άκρων: Κόβεις τις δύο άκρες της κολοκύθας με ένα αιχμηρό μαχαίρι.
  • Κόψιμο στη μέση: Κόβεις την κολoκύθα στη μέση, δημιουργώντας δύο ίσα κομμάτια.
  • Αφαίρεση των σπόρων: Χρησιμοποιείς ένα κουτάλι για να αφαιρέσεις τους σπόρους και από τα δυο κομμάτια.
  • Κόψιμο σε φέτες ή κομμάτια: Ανάλογα με τη συνταγή που θα ακολουθήσεις, κόβεις την κολοκύθα σε φέτες ή σε κύβους.
Exit mobile version