ΣΥΝΤΑΓΗ

Ξέχνα το red velvet, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τα black velvet cupcakes

Έχεις βαρεθεί το red velvet (λέμε τώρα); Μήπως νιώθεις την ανάγκη για λαχταριστό γλυκό που θα ξετρελάνει τους πάντες; Ε, τότε θα λατρέψεις την καινούρια εκδοχή των red velvet cupcakes, η οποία σε καλεί ξεδιάντροπα στη σκοτεινή πλευρά της ζαχαροπλαστικής. Όχι, δεν σε περιμένει ο Darth στην άλλη μεριά, αλλά τα black velvet cupcakes, τα οποία είναι πεντανόστιμα. Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για να τα δοκιμάσεις, σήμερα κιόλας.

Υλικά

1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ καλαμποκάλευρο

3 κ.σ κακάο

1/2 κ.γ αλάτι

1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 φλ. ηλιέλαιο/ καλαμποκέλαιο

3/4 φλ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κ.γ μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής (μπορεί να χρειαστεί περισσότερο)

1/2 cup βουτυρόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 κ.γ λευκό ξίδι

3/4 κ.γ μαγειρική σόδα

1/2 φλ. μαρμελάδα βατόμουρο

1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

2 κ.σ  νερό

Για το frosting

1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

230 γρ. κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου

4 φλ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ετοίμασε ένα ταψί για cupcakes.

2. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι και άφησέ το στην άκρη.

3. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο, το λάδι, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.

4. Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα και πρόσθεσε τη βανίλια και το μαύρο χρώμα. Βάλε όσο χρώμα χρειάζεται μέχρι να αποκτήσει σκούρο γκρι χρώμα η ζύμη- το χρώμα θα σκουρύνει στο ψήσιμο.

5. Πρόσθεσε το 1/3 του μείγματος με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα από το βουτυρόγαλα, συνέχισε με την υπόλοιπη ποσότητα και το υπόλοιπο γάλα. Ανακάτεψε καλά το μείγμα.

6. Γρήγορα, αλλά προσεκτικά πρόσθεσε το ξίδι και τη μαγειρική σόδα. Το μείγμα θα αρχίσει να βγάζει μπουρμπουλήθρες, για αυτό ρίξ’ τη γρήγορα στη ζύμη και ανακάτεψε καλά για 10 δευτερόλεπτα.

7. Μοίρασε τη ζύμη στις θήκες των cupcakes στο ταψί και ψήσ’ τα για 18-20 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από τη μέση.

8. Άφησε τα cupcakes να κρυώσουν και στη συνέχεια άνοιξε μια τρύπα στη μέση για να βάλεις μαρμελάδα.

9. Χτύπα το βούτυρο και την κρέμα τυριού και πρόσθεσε σιγά- σιγά τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ομοιόμορφο μείγμα.

10. Άπλωσε το frosting πάνω στα cupcakes και ανακάτεψε την μαρμελάδα που περίσσεψε με τη σταγόνα κόκκινο χρώμα και το νερό, για να στάξεις πάνω από το frosting.

Exit mobile version