ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Κυπριακή συνταγή για μακαρόνια φούρνου που θα λατρέψεις

Τώρα που φάγαμε το αρνάκι, εξαφανίσαμε όλα τα τσουρέκια και σπάσαμε όλα τα πασχαλινά αυγά ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε αγαπημένες συνταγές, που μπορούν να γεμίσουν το τάπερ μας στη δουλειά όλη την εβδομάδα.

Και ποια είναι η καλύτερη συνταγή που θα μας βάλει σε αυτό το κλίμα; Τα μακαρόνια φούρνου, συγκεκριμένα μια παραδοσιακή κυπριακή συνταγή που τυχαίνει να είναι και η αγαπημένη της Hannah Simone, της τηλεοπτικής Cece- κολλητή της Jess στη σειρά ”New girl”, η οποία έχει κυπριακές ρίζες.

Υλικά

1/2 φλ. κόκκινο κρασί

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/4 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1.400 γρ. χοιρινό κιμά

1 κ.γ κανέλα

6 κ.σ αποξηραμένη μέντα

1 κ.σ μαύρο πιπέρι

1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 φλ. χαλούμι τριμμένο

450 γρ. βρασμένες πέννες

1/2 φλ. βούτυρο

1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. γάλα

1/2 κ.γ πάπρικα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και στο πάνω κάτω

2. Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το κρασί, το σκόρδο και το κρεμμύδι και σωτάρεις μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέτεις τον κιμά και τον πατάς καλά με την ξύλινη κουτάλα ώστε να λιώσει και να μην έχει  μεγάλα κομμάτια. Όταν δεις ότι έχει αλλάξει χρώμα προσθέτεις την κανέλα, 2 κ.σ μέντα, όλο το πιπέρι, τον μαϊντανό και ανακατεύεις καλά. Το βγάζεις από τη φωτιά όταν δεις ότι έχουν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

4. Παράλληλα λιώνεις σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτεις το αλεύρι και το γάλα για να φτιάξεις την μπεσαμέλ σου. Ανακατεύεις με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και στο τέλος προσθέτεις την πάπρικα, αφήνεις στο μάτι μέχρι να πήξει ελαφρά.

5. Σε ένα πυρέξ απλώνεις τη μισή ποσότητα από τις βρασμένες πέννες, ρίχνεις λίγο χαλούμι, μέντα και προσθέτεις κιμά. Επαναλαμβάνεις το ίδιο πράγμα για άλλη μια στρώση και τελειώνεις με την μπεσαμέλ.

6. Για να μην κολλήσει το αλουμινόχαρτο πάνω στην μπεσαμέλ, βάλε 4 οδοντογλυφίδες στις γωνίες ώστε να μην ακουμπάει στην επιφάνεια του πυρέξ. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και άλλα 15 λεπτά στους 200 για να ροδίσει.

Δες αναλυτικά τη συνταγή και τα σχόλια της Hannah Simone στο βίντεο που ακολουθεί.

Exit mobile version