TIPS

Λατρεύεις τις φράουλες; Δες πώς διατηρούνται σωστά

Unsplash

Αν μεγάλωσες κι εσύ σε ένα σπίτι όπου οι φράουλες είχαν την τιμητική τους τέτοια εποχή, ξέρεις πώς αποθηκεύονται σωστά ώστε να μην χαλάσουν γρήγορα. Εκτός αν είσαι σαν εμένα που δεν σκαμπάζεις από τέτοια και αναγκάζεσαι να πετάξεις ολόκληρα κεσεδάκια με φράουλες.

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ λαχταράω τις φράουλες αλλά δεν μπορώ να φάε και πολλές (όπως μου συμβαίνει μου τα σταφύλια). Τις πετάω στο ψυγείο με το κεσεδάκι και καλύπτω με ένα αλουμινόχαρτο, γιατί είμαι νοικοκυρά εγώ, δεν παίζω. Και τελικά πετιούνται μετά από λίγες μέρες, αφού έχω ξεχάσει εντελώς την ύπαρξή τους.

Η σωστή προετοιμασία

Δεν χρειάζεται να κόψεις ούτε τα κοτσάνια ούτε τις φράουλες σε μικρότερα κομμάτια. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τσεκάρεις μία μία, σε περίπτωση που είναι «χτυπημένες». Τις πετάς και είσαι έτοιμη για απόλαυση. Αλλά κυρίως για σωστή αποθήκευση.

Στον πάγκο της κουζίνας

Αν θέλεις να έχεις τις φράουλες στο οπτικό σου πεδίο, βάλτες στον πάγκο αλλά να θυμάσαι ότι θα διατηρηθούν φρέσκες για 1-2 μέρες. Κι αυτό εξαρτάται από τη θερμοκρασία έξω αλλά και στην κουζίνα σου. Αν τις αφήσεις έξω, σκούπισέ τις καλά με χαρτί ώστε να φύγει η πολλή υγρασία. Βάλτες σε ένα πιάτο ή μπολ σε μία στρώση, ώστε να μην μπλοκάρεται ο αέρας. Άρα το έκανα λάθος τόσο καιρό.

Στο ψυγείο

Αν δεν σκοπεύεις να φας όλες τις φράουλες σε μία καθισιά, έρχεται η σειρά του ψυγείου. Και πάλι πρέπει να τις βάλεις σε μία στρώση και όχι τη μία πάνω στην άλλη. Μην τις βάλεις απευθείας στο τάπερ. Τοποθέτησε στη βάση μία μεγάλη χαρτοπετσέτα.Κλείσε το τάπερ με το καπάκι του και τώρα μπορείς να ξεχάσεις τις φράουλες έως και μία εβδομάδα.

Tip για να τρως σωστά τις φράουλες

Μην τις πλένεις ποτέ εκτός αν σκοπεύεις να τις φας επιτόπου. Η έξτρα υγρασία είναι ο βασικός λόγος που χαλάνε πιο γρήγορα και δεν το θέλεις αυτό. Και φυσικά δεν ξεχνάμε το σωτήριο tip για το κοτσάνι. Αντί να το τραβήξουμε, περνάμε όλη τη φράουλα με ένα καλαμάκι.

Exit mobile version