ΓΛΥΚΑ

Light πανακότα με μέλι

Το Mamapeinao μας δίνει την καλύτερη συνταγή για πανακότα. Το δροσερό γλυκό του καλοκαιριού.

Υλικά

8 φύλλα ζελατίνη

400 γρ. κρέμα γάλακτος light

800 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά

4 κ.γλ. μέλι

1 1/2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη

φράουλες για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 4 κ.γλ. μέλι  και τη βανίλια και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει,  στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) για να λιώσει η ζελατίνη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ για να αρχίσει να κρυώνει. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 30-40 λεπτά. Ισομποιράζουμε το μείγμα σε ποτηράκια ή το ρίχνουμε όλο σε φόρμες για κέικ που έχουμε καλύψει με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες. Η πανακότα σερβίρεται κρύα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με φρούτα ή με λίγο μέλι και καρύδια (προαιρετικά).

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 7 ώρες

Μερίδες: 10

Διάβασε επίσης στο Mamapeinao

Κέικ μαρμπρέ σαν της μαμάς

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

Exit mobile version