HACK MY LIFE

Λουλούδια στο βάζο: Το απλό, φυσικό υλικό που τα διατηρεί φρέσκα για περισσότερο καιρό

Unsplash

Η επιλογή του πιο ωραίου μπουκέτου λουλουδιών από το τοπικό ανθοπωλείο για το βάζο στην τραπεζαρία σου, είναι η αγαπημένη σου συνήθεια. Λατρεύεις τη μυρωδιά που γεμίζει το σπίτι σου και προέρχεται από το άνθος των φρεσκοκομμένων λουλουδιών. Λατρεύεις, επίσης, τη χρωματική ζωντάνια και τη vintage αισθητική μίας πλούσιας ανθοδέσμης που σε αναζωογονεί και σε ταξιδεύει στην εξοχή ή στο σπίτι της γιαγιάς σου στο χωριό.

Βέβαια, κάθε τι ωραίο στον κόσμο γύρω μας, χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και προσοχή για να συνεχίσει να μας χαρίζει την ομορφιά του. Και τα φρέσκα λουλούδια στο βάζο δεν αποτελούν την εξαίρεση. Το νερό από μόνο του, λοιπόν, δεν είναι ικανό να εξασφαλίσει στα κομμένα σου λουλούδια μεγάλη διάρκεια ζωής.

Εκτός από τα 6 tips που διαβάζεις εδώ και που θα επιμηκύνουν τη ζωή των βλαστών, τα λουλούδια στο βάζο σου μπορεί να διατηρήσει περισσότερο καιρό φρέσκα και η μαγειρική σόδα.

Πώς η μαγειρική σόδα διατηρεί τα λουλούδια στο βάζο σου φρέσκα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό μυκητοκτόνο, επομένως διατηρεί το νερό πιο καθαρό. Για καλύτερα αποτελέσματα, βέβαια, μπορείς να τη συνδυάσεις με άλλα συστατικά που δεν διαθέτουν μυκητοκτόνες ουσίες. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας με ζάχαρη, βοηθάει τα κομμένα λουλούδια να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φρέσκα. Όταν έρθει η ώρα να αλλάξεις το νερό, προσθέτεις ξανά τις ίδιες ουσίες.

Σημαντικό: Η προσθήκη μαγειρικής σόδας σε ένα βάζο με κομμένα λουλούδια δεν εγγυάται στο 100% την επιβίωσή τους. Τα λουλούδια πρέπει, επίσης, να καταπολεμήσουν τα βακτήρια που ευνοούν την αποσύνθεση, τα έντομα και τις συνθήκες στο περιβάλλον τους. Η μαγειρική σόδα αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος όλων όσων πρέπει να κάνεις, αν δεν θέλεις να αλλάξεις το μπουκέτο στο βάζο σου σύντομα.

Exit mobile version