ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκάνικα με γλυκοπατάτες, κυδώνια και πατάτες, αντιστάσου αν μπορείς!

Το madameginger.com σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για να ξεκινάτε την κάθε σας μέρα.

Αυτό το φαγητό το έχω μέσα στην καρδιά μου. Συμβολίζει για μένα το φθινόπωρο και τις αλλαγές που πάντα φέρνει μαζί του. Κάποιοι άνθρωποι ανανεώνονται με την αλλαγή του χρόνου, στο βάθος του χειμώνα, αλλά εγώ προτιμώ πάντα το φθινόπωρο για να ανασυγκροτηθώ, να πετάξω από την ζωή μου όσα με εμποδίζουν να αλλάξω όσα με ενοχλούν και να κάνω νέα ξεκινήματα. Όταν βλέπω στους πάγκους της λαϊκής τις γλυκοπατάτες και τα κυδώνια, ξέρω ότι ήρθε η ώρα για reboot!

Οι αλλαγές συνήθως είναι για καλό, αλλά πολλές φορές ο δρόμος που πρέπει να διασχίσεις, είναι μακρύς και δύσκολος, ειδικά αν είσαι αποφασισμένος να τις πραγματοποιήσεις. Έτσι, το φετινό φθινόπωρο είναι μια μεταβατική περίοδος για εμένα σε όλα τα επίπεδα και έφερε μαζί του αποφάσεις, σκέψεις, διλήμματα και πολλές αλλαγές, όλες φυσικά για ένα καλύτερο μέλλον. Το φθινοπωρινό φαγάκι μου, ψήθηκε και θα ψηθεί ακόμα πολλές φορές, μέχρι όλα να μπουν στην θέση τους, γιατί όταν το φτιάχνω και κυρίως όταν το τρώω, με ένα μαγικό τρόπο τα πράγματα λύνονται μόνα τους. Σκεφτείτε το κάτι σαν ψυχοθεραπεία, σαν το φαγητό που βοηθάει τα πράγματα να μπουν στη θέση τους.

 

Λουκάνικα λοιπόν με όλα τα φθινοπωρινά λαχανικά, – πατάτες, κυδώνια, γλυκοπατάτες, κρεμμύδια – μπαίνουν στον φούρνο με ελαιόλαδο αλάτι και δεντρολίβανο. Τίποτα περίπλοκο, τίποτα φανταχτερό, αλλά τόσο νόστιμο και comfort. Το λουκάνικο θέλει την μπύρα του, οπότε την τελευταία φορά που το έφτιαξα για να το φωτογραφίσουμε με τον Στέλιο και να το τσιμπολογάμε όλη την υπόλοιπη ημέρα, το συνόδευσα με μία Grimbergen Double. Mία διπλής ζύμωσης ale μπύρα, η οποία ξεχωρίζει για τον κρεμώδη αφρό και το ιδιαίτερο σκούρο κόκκινο χρώμα της. Το άρωμα καραμέλας, αποξηραμένων δαμάσκηνων και βύνης σε συνδυασμό με την μεστή γεύση λυκίσκου και βύνης της Grimbergen Double ταίριαξε ιδανικά με το φθινοπωρινό μου φαγητό και βοήθησε με τον τρόπο της, να ξεχωρίσουν οι σκέψεις και να μπουν σε μία τάξη.

 

Λουκάνικα με γλυκοπατάτες, κυδώνια και πατάτες!

Μερίδες: 4 άτομα, Χρόνος Προετοιμασίας: 15′, Χρόνος Ψησίματος: 40′

Υλικά

4 χωριάτικα λουκάνικα

2 γλυκοπατάτες

1 κυδώνι

4 μικρές πατάτες

2 κρεμμύδια

5 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι & Πιπέρι

2 κλαδιά φρέσκο δεντρολίβανο

 

Εκτέλεση

1) Κόβουμε τα λαχανικά: κυδωνάτες τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και τα κυδώνια, μεγάλους χοντρούς κύβους τα κρεμμύδια και τα βάζουμε όλα σε ένα μεγάλο πυρέξ.

2) Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μαζί με τα κλαδιά του δεντρολίβανου και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες.

3) Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 190oC και ανακατεύουμε στα μισά του χρόνου.

4) Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και τα σκορπίζουμε μέσα στο πυρέξ.

5) Ψήνουμε για 30-40 ανακατεύοντας μια τελευταία φορά στα μέσα του ψησίματος.

 

Διαβάστε ακόμα στο madameginger.com:

Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο

Ατομικές τάρτες με σαλάμι, γραβιέρα & αυγό