Μαλακά μπισκότα με λευκή σοκολάτα και cranberries
- 7 ΔΕΚ 2015
Το madameginger.com σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για να ξεκινήσετε την κάθε σας μέρα.
Αυτά τα μαλακά μπισκότα με λευκή σοκολάτα, θα σας τα ζητάνε συχνά τα παιδιά σας και εσείς θα τους τα φτιάχντε με μεγάλη χαρά! Η λευκή σοκολάτα δίνει την αγαπημένη γαλατένια γεύση της και ταιριάζει υπέροχα με τα cranberries των οποίων η οξύτητα, ισσοροπεί την γλύκα της. Και φυσικά, είναι τέλεια για κέρασμα σε γιορτές στο σχολείο και το γραφείο!
Μαλακά μπισκότα με λευκή σοκολάτα & cranberries
Μερίδες: 30 μπισκότα, Χρόνος Προετοιμασίας: 15’, Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα, Χρόνος Ψησίματος: 8-11 λεπτά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ½ κ.γ. σόδα
1/3 κ.γ. αλάτι
200 γρ. λευκή σοκολάτα
200 γρ. ξερά cranberries
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. ζάχαρη
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
1) Βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και τα cranberries και ανακατεύουμε.
2) Βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
3) Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε στην χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
4) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC και τοποθετούμε 1 κ.σ. ζύμης σε απόσταση μεταξύ τους, σε ένα ταψί φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
5) Ψήνουμε για 8-11 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.