ΣΥΝΤΑΓΗ

Mαμαδίστικη συνταγή για μοσχαράκι γιουβέτσι

Σου έχουμε συνταγή για γιουβέτσι. Ναι, καλά διάβασες. Ο σεφ μας Βασίλης Τζίμας μας δίνει τη μαμαδίστικη συνταγή του για πεντανόστιμο γιουβέτσι μοσχάρι. Πάρε μολύβι και χαρτί και κράτα σημειώσεις.

Συστατικά:

1300γρ. μοσχάρι στρογγυλό

40γρ. βούτυρο

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

350 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες

4 κουταλιές ελαιόλαδο

400 γρ. κριθαράκι

Αλάτι, πιπέρι

Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια περίπου 3-4 εκ.

Bάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το κρέας μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το κριθαράκι.

Όταν το κριθαράκι αρχίζει να γίνεται λίγο διαφανές, προσθέτουμε τις ντομάτες, 200 ml νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί μαζί με άλλα 200 ml νερού.

Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά κοιτώντας αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο tzispot.com