Μαύρισε το τηγάνι; Το εύκολο κόλπο για να το κάνεις σαν καινούργιο (και να μην το πετάξεις)
- 15 ΜΑΙ 2021
Προσπάθησες με μπόλικο σαπούνι και τρίψιμο με σύρμα. Το άφησες ώρες ατελείωτες μέσα σε καυτό νερό για να μαλακώσει και να το τρίψεις άλλες τόσες ώρες. Γενικότερα, είμαι σίγουρη ότι έχεις σκαρφιστεί τα πάντα και έχεις ακολουθήσει κάθε tip που έχεις βρει για να το καθαρίσεις. Έδωσες μάχη με τον χρόνο και με την υπομονή σου, αλλά το αναθεματισμένο το τηγάνι παρέμεινε και πάλι στα μαύρα του τα χάλια. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Εδώ που τα λέμε, κάποια στιγμή το τηγάνι θα μαύριζε έτσι κι αλλιώς και αυτό είναι αποτέλεσμα της συχνής – και όχι της λανθασμένης – χρήσης του. Πριν, λοιπόν, απελπιστείς από τις μάταιες προσπάθειες που έκανες για να το καθαρίσεις, ρίξε μία ματιά στο παρακάτω βίντεο. Πραγματικά στο λέω, θα γλιτώσεις πολύ χρόνο αλλά και πολλά τηγάνια από τον κάδο των σκουπιδιών.
Το έξυπνο κόλπο για να κάνεις το μαυρισμένο τηγάνι, λαμπίκο
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι αλάτι, μαγειρική σόδα, απορρυπαντικό πιάτων, λευκό ξύδι και χαρτομάντιλα. Κι έτσι απλά, με υλικά που έχεις ήδη σπίτι σου, έχεις λύσει το πρόβλημά σου. Το τηγάνι σου θα δείχνει κυριολεκτικά σαν καινούργιο.
Βήματα:
- Τρίβεις καλά τον μαυρισμένο πάτο και την περιφερειακή επιφάνεια του τηγανιού που έχει μαυρίσει, με ένα σύρμα κουζίνας.
- Παίρνεις μία πρέζα αλάτι με το δάχτυλό σου και πασπαλίζεις την τριμμένη επιφάνεια.
- Στη συνέχεια, παίρνεις δυο πρέζες μαγειρικής σόδας με το δάχτυλο σου και πασπαλίζεις την τριμμένη επιφάνεια.
- Απλώνεις απορρυπαντικό πιάτων.
- Τρίβεις ξανά την επιφάνεια με το σύρμα.
- Τοποθετείς όσα χαρτομάντιλα χρειάζονται, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Ρίχνεις ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι πάνω από τα χαρτομάντιλα, έτσι ώστε να το απορροφήσει.
- το αφήνεις να δράσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.
- Αφαιρείς τις χαρτοπετσέτες και καθαρίζεις. Λαμπίκο!
Πάτα το play στο παρακάτω βίντεο για να δεις αναλυτικότερα τα βήματα.