ΕΞΟΔΟΣ

Mexha: Μια όαση στην πόλη για λαχταριστά tacos και δροσιστικά κοκτέιλ

Το καλοκαίρι στην Αθήνα μπορεί να αποδειχθεί ωραίο όταν ξέρεις να το απολαύσεις στα σωστά spots. Είναι εκείνα τα μέρη -κρυφές οάσεις θα λέγαμε- όπου πηγαίνεις με την παρέα σου για να απολαύσετε δροσερά κοκτέιλ αλλά και να δοκιμάσετε (ή να πειραματιστείτε) με νέες γεύσεις. Αν, βρίσκεσαι, στην αναζήτηση ενός τέτοιου μέρους το Mexha αξίζει να μπει ψηλά στην go to λίστα σου.

Στη συμβολή της Αγίου Κωνσταντίνου με την Κηφισίας, στο Μαρούσι, το Mexha σε περιμένει να δοκιμάσεις την μεξικάνικη κουζίνα του. Ή καλύτερα να τη δοκιμάσεις με τη δική του προσέγγιση, η οποία με έναν ευχάριστο τρόπο καταρρίπτει το κλισέ ότι το μεξικάνικο φαγητό είναι βαρύ. Όλα στην κουζίνα του Mexha ανατρέπονται. Βασίζονται σε μια χειροποίητη διαδικασία, χωρίς περιττά στοιχεία και γι’ αυτό έχουν φροντίσει ιδιαίτερα οι 3 ιδιοκτήτες του, η Αγγελική Πανταλέων, ο Χάρης Βέντης και η Αφροδίτη Βέντη.

Στην ανοιχτή κουζίνα η head chef του εστιατορίου, Βασιλική Τσούση, δημιουργεί πιάτα που συνδυάζουν τις γεύσεις και τα αρώματα της Μεσογείου με το Μεξικό. Αυτή η γευστική συνάντηση αποτυπώνεται σε κάθε πιάτο που παρασκευάζεται με εκλεκτές πρώτες ύλες, με φρεσκάδα και ποιότητα ώστε το αποτέλεσμα να είναι ελαφρύ και κυρίως υγιεινό. Στον πολύχρωμο χώρο του Mexha που χωρίζεται σε 2 επίπεδα, αξίζει να κάνεις την αρχή με tacos παρέα με γευστικά και ευφάνταστα cocktails. Υπάρχει πιο καλοκαιρινό combo από αυτό;

Έχεις να διαλέξεις, λοιπόν, ανάμεσα σε beef tataki (εδώ το μοσχάρι ψήνεται μόνο εξωτερικά με την chili mayo και τη σάλτσα λαχανικών να πρωταγωνιστούν), σε birria tacos με ψητή προβατίνα, κατσικίσιο τυρί και fire roasted salsa, με γαρίδες και σάλτσα φέτας, ντομάτας και δυόσμου αλλά και vegan tacos με ψητά μανιτάρια πλευρώτους, salsa πιπεριάς και τηγανητό κρεμμύδι.

{"key":"ss1"}
{“key”:”ss1″}

Αν, πάλι, θέλεις να κινηθείς στο βασικό μενού τότε μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις signature πιάτα όπως το Chili con Carne με μοσχάρι, πάστα από γλυκιές και καυτερές πιπεριές και πουρέ από πατάτα και πράσο ή τα Steak Fajitas με σπαλομπριζόλα, καλαμπόκι και μία δροσιστική sour cream με δυόσμο.

Συνεχίζεις με κάποιο από τα burritos όπως αυτό με το ψητό κοτόπουλο με μεξικάνικο ρύζι και κόκκινα φασόλια ή την άκρως ενδιαφέρουσα vegan επιλογή του με φακές, μεξικάνικο ρύζι, μανιτάρια και πίκλες λαχανικών. Οι δροσιστικές σαλάτες αλλά και τα ορεκτικά όπως nachos, guacamole και street corn ολοκληρώνουν άψογα το μενού.

Ενδιάμεσα, ωστόσο, όσο απολαμβάνεις το φαγητό αλλά και τον χώρο του εστιατορίου με το ζωηρό μωβ να επικρατεί στους τοίχους, τα φυτά και τους κάκτους, τα κοκτέιλ που πρωταγωνιστούν στο μενού ενισχύουν ακόμη περισσότερο την καλοκαιρινή διάθεση. Στη λίστα με τα classics θα βρεις επιλογές όπως Tommy’s Margarita, Mai Tai και Zombie αλλά αξίζει να δοκιμάσεις, επίσης, κάποιο από τα signatures. Το Frida με passion fruit και τεκίλα, το Verde με gin, αγγούρι και πράσινο μήλο ή το Dundee Lime Daquiri με ρούμι συνοδεύουν εξαιρετικά τα πιάτα.

Μετά από μία επίσκεψη στο Mexha μέσα στο καλοκαίρι το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις εντελώς διαφορετικά την μεξικάνικη κουζίνα.

Mehxa, Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 2160017188

Instagram
Facebook