Μίνι τηγανίτες με φέτα και ελιές
- 2 ΣΕΠ 2015
To cookbox.gr σου προτείνει να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα ένα γευστικό συνοδευτικό πιάτο! Μίνι τηγανίτες με φέτα και ελιές.
100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
120 ml. ελαιόλαδο
1 αβγό
240 ml. γάλα
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μίγμα μας στις ειδικές θηκούλες και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Εναλλακτικά μπορούμε να τις φτιάξουμε στο τηγάνι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε κουταλιές της σούπας από το μίγμα μας. 2κ.σ. μίγμα περίπου για κάθε τηγανίτα.
Ψήνουμε τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις τηγανίτες που έχουν ψηθεί σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να ψήσουμε όλες τις τηγανίτες και σερβίρουμε.