HACK MY LIFE

Μυρίζει το ψυγείο σου; Το υλικό που θα σε σώσει και συνήθως πετάς

Pexels

Δεν ήθελες να βάλεις όλο το κρεμμύδι στη σαλάτα που είχες για βραδινό και για τον λόγο αυτό αποθήκευσες το άλλο μισό στο ψυγείο. Έλα, όμως, που ξέχασες να το τυλίξεις με προστατευτική μεμβράνη και τώρα μια ατόφια κρεμμυδίλα γαργαλάει τα ρουθούνια σου κάθε φορά που πας να το ανοίξεις. Όχι και η πιο ευχάριστη μυρωδιά θα έλεγε κανείς.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό μερικά τρόφιμα να μυρίζουν μέσα στο ψυγείο. Είναι, όμως, κάτι που δεν το θες και καθόλου. Κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και κατανοητό. Αυτό που θα σε σώσει από τις οσμές, όμως, συνήθως το αγνοείς και το πετάς αφού κάνεις τη δουλειά σου. Δεν μιλάμε για κάτι άλλο πέρα από το κατακάθι του αγαπημένου σου καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι σχεδόν κάθε μέρα.

Μυρίζει το ψυγείο σου; Το σωτήριο υλικό που συνήθως πετάς

Ναι, το κατακάθι του καφέ μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση των οσμών στο ψυγείο διεκδικώντας έτσι τον τίτλο του πιο eco-friendly και οικονομικού φυσικού αποσμητικού. Αρχικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να στεγνώσεις το κατακάθι. Φρόντισε να μην μείνει καθόλου νερό ώστε να αποφύγεις την πιθανότητα να αναπτυχθεί μούχλα μέσα στο ψυγείο.

Αφού, λοιπόν, βεβαιωθείς ότι το κατακάθι δεν έχει καθόλου υγρασία, το τοποθετείς μέσα σε ένα ανοιχτό δοχείο, ένα ποτήρι, ένα μπολ είτε σε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο. Οπουδήποτε βολεύει εσένα βασικά. Έπειτα, τοποθετείς το κατακάθι μέσα στο ψυγείο, πάνω σε ένα ράφι ή στην πόρτα. Πες αντίο στις δυσοσμίες.

Extra fact: Καλό είναι να αντικαθιστάς το κατακάθι κάθε 1-2 εβδομάδες ή όταν παρατηρήσεις ότι οι οσμές κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Επομένως, την επόμενη φορά που θα φτιάξεις καφέ, φρόντισε να αποθηκεύσεις το κατακάθι αντί να το πετάξεις στα κουπίδια.

Exit mobile version