Μπαρμπούνια με μυρωδικά στο χαρτί, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
- 13 ΦΕΒ 2014
Το cookbox.gr εντάσσει το ψάρι στη μαγειρική του και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος βοηθάει στην... εκτέλεση.
ΥΛΙΚΑ
1500 γρ. μπαρμπούνια
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκια ρίγανη 1 κ.γ. ή θυμάρι
1 κ.γ. μαντζουράνα
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 λεμόνι κομμένο σε φετάκια
Χρόνος Προετοιμασίας
60′
Βαθμός Δυσκολίας
Μέτρια
Αριθμός ατόμων
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγανάκι και τηγανίζουμε ελαφρά τη φρυγανιά με τα ξερά μυρωδικά, για 2 λεπτά.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι (και τα μυρωδικά, αν είναι φρέσκα). Ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
Ετοιμάζουμε διπλά κομμάτια αλουμινόχαρτου, για να τυλιχτεί κάθε ψάρι ξεχωριστά. Τα λαδώνουμε.
Αλείφουμε με το μείγμα της φρυγανιάς τα ψάρια μέσα-έξω, φροντίζοντας να πάει παντού. Αν περισσέψει μείγμα, το βάζουμε στις κοιλιές.
Ακουμπάμε κάθε ψάρι σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, βάζουμε επάνω ένα φετάκι λεμονιού και κλείνουμε καλά, αλλά όχι σφιχτά, κάθε πακετάκι, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας.
Τοποθετούμε τα πακετάκια σε ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ,ανάλογα με το μέγεθος των ψαριων.