WATCHLIST

«Ο άντρας με τα 1000 παιδιά» του Netflix είναι η αληθινή ιστορία ενός κατά συρροή δωρητή σπέρματος που πρέπει να δεις

Netflix

Ένα ζευγάρι έχει κατά μέσο όρο 2,3 παιδιά. Και το ρεκόρ παιδιών ενός ζευγαριού ξεπερνά τα 40. Όμως τι θα σκεφτόσουν αν σου έλεγα πως υπάρχει ένας άντρας που είναι ο βιολογικός πατέρας πάνω από 1000 παιδιών; Και συνεχίζει ακόμα. Ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο; Και πάνω από όλα γιατί; Μια σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, ρίχνει φως στην πραγματική και απόλυτα τρομακτική ιστορία του Jonathan Jacob Meijer, ο οποίος είναι Ο άντρας με τα 1000 παιδιά.

Όπως αναφέρει η σύνοψη του νέου ντοκιμαντέρ του Netflix, Ο άντρας με τα 1000 Παιδιά αποκαλύπτει τη συγκλονιστική ιστορία ενός γοητευτικού Ολλανδού απατεώνα, του Jonathan Jacob Meijer, ο οποίος ταξιδεύει τον κόσμο και πείθει με δόλο παρά πολλές γυναίκες να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά του. Μέσα σε 3 επεισόδια Ο άντρας με τα 1000 Παιδιά ερευνά τον σκοτεινό κόσμο της βιομηχανίας γονιμότητας και αποκαλύπτει πώς η έλλειψη παγκόσμιων κανονισμών επιτρέπει σε ορισμένες διεθνείς κλινικές γονιμότητας να συνεχίζουν να δέχονται ανώνυμες δωρεές.

Με συνεντεύξεις θυμάτων του serial δωρητή σπέρματος, Ο άντρας με τα 1000 Παιδιά, αποκαλύπτει τη γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις ιστορία του Ολλανδού YouTuber Jonathan Jacob Meijer, ενώ εξαπατά γονείς από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, παρακολουθούμε πώς αυτοί οι γονείς έχουν πλέον κάνει σκοπό της ζωής τους να ασκήσουν πίεση για νομικές αλλαγές που θα αποτρέψουν άλλες τέτοιες απάτες στο μέλλον.

Μητέρες από όλο τον κόσμο, που έχουν τα παιδιά του Jonathan Jacob Meijer, μιλούν εναντίον του. Ο ίδιος μιλώντας στον Ιndependent νίπτει τας χείρας του: «Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να κάνω 100 παιδιά ή 500 παιδιά. Έγινε βήμα-βήμα. Πολλοί δωρητές σπέρματος μπορεί να θέλουν να γίνουν γνωστοί, αλλά αυτό δεν ισχύει για μένα. Τώρα ο κόσμος ξέρει για μένα, οπότε θέλω να πω τη δική μου πλευρά της ιστορίας».

Πώς γίνεται κανείς Ο άντρας με τα 1000 παιδιά;

Το ταξίδι του Meijer για να γίνει ένας από τους πιο παραγωγικούς δότες σπέρματος στον κόσμο ξεκίνησε όταν ήταν στο πανεπιστήμιο, όπου μίλησε με έναν φίλο που δεν μπορούσε να κάνει δικά του παιδιά. «Ήταν το πρώτο άτομο που έβαλε την ιδέα της δωρεάς σπέρματος στο μυαλό μου», θυμάται ο Meijer. Ακολούθησε μια περίοδος ενδοσκόπησης, καθώς ζύγιζε πώς το να γίνει δότης θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του. Ένα χρόνο αργότερα, το 2007, σε ηλικία 25 ετών, εγγράφηκε σε μια τράπεζα σπέρματος. «Στην αρχή ήταν πραγματικά υπέροχο», θυμάται. «Ήξερα ότι οι άνθρωποι που πήραν το σπέρμα μου θα ήταν πολύ χαρούμενοι και θα δημιουργούσαν μια οικογένεια. Αυτό είναι κάτι ουσιαστικό και αληθινό». Καθώς ένιωθε όλο και πιο άνετα ως δωρητής, άρχισε να βλέπει ως ντροπή την ανωνυμία του «φιλανθρωπικού» του έργου. «Νόμιζα ότι ήταν κρίμα που δεν μπορούσα να συναντήσω ανθρώπους και να δω τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους», λέει. «Στη συνέχεια διάβασα για ιστότοπους όπου μπορούσες να κάνεις δωρεές ιδιωτικά και συνειδητοποίησα ότι ήταν κάτι που ήθελα να κάνω επίσης. Μου φάνηκε πιο ολοκληρωμένο».

Κάπως έτσι δημοσίευσε διαφημίσεις με φωτογραφίες που δείχνουν τα μακριά, ξανθά μαλλιά του, σε ολλανδικούς ιστότοπους όπου γυναίκες αναζητούσαν δότες σπέρματος, εξηγώντας ποιος ήταν και ποια τα κίνητρά του. Από την αρχή, λέει ότι η ανταπόκριση ήταν τεράστια. «Από τη στιγμή που έβαλα τη διαφήμιση, μια ώρα αργότερα υπήρχαν ήδη 4 ή 5 emails. Αυτό θα συνεχιζόταν όλη μέρα», εξηγεί. «Πολλοί πιστεύουν ότι είχα αυτό το σχέδιο από την αρχή, αλλά σκέφτηκα ότι θα βοηθούσα ίσως ένα ή 2 άτομα. Πιστεύουν ότι είμαι τρελός, αλλά κατά τη γνώμη μου ήμουν εξαιρετικά επιλεκτικός», λέει. «Οι άνθρωποι πραγματικά δεν καταλαβαίνουν την έλλειψη δωρητών σπέρματος».

«Ο άντρας με τα 1000 παιδιά» είναι το 1000% τρομακτικό ντοκιμαντέρ του Netflix που πρέπει να δεις 

Σύντομα έκανε ιδιωτικές επισκέψεις σε γυναίκες σε όλη τη χώρα και μετά σε όλο τον κόσμο. Πολλοί ήταν σε λεσβιακές σχέσεις, ή ελεύθεροι, ή σε σχέση με υπογόνιμη σύντροφο. Συνήθως παρείχε δωρεές σπέρματος σε ένα πλαστικό ποτήρι, αν και μερικές φορές έκανε σεξ ο ίδιος με τις γυναίκες. Δεν ζητούσε πληρωμή πέρα ​​από το να καλυφθούν τα ταξιδιωτικά του έξοδα. Και αφού σταμάτησε να κάνει δωρεές σε κλινικές, ζητούσε επίσης από τους παραλήπτες να καλύψουν το κόστος των ιατρικών του εξετάσεων για αφροδίσια νοσήματα.

Ο Meijer υποστηρίζει ότι γοητεύτηκε από το συναίσθημα που του έδωσε η βοήθεια στη δημιουργία οικογενειών. «Μερικές φορές σκεφτόμουν ότι είναι πολλά τα παιδιά κι ότι ίσως θα έπρεπε να σταματήσω, αλλά μετά θα λάμβανα ένα νέο μήνυμα που έλεγε: Είσαι πραγματικά ο δότης που ψάχναμε», λέει χαρακτηριστικά.

Μια παγκοσμίως επικίνδυνη υπόθεση

Ο Meijer μπορεί να υποστηρίζει ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά καθώς ο αριθμός των δωρεών του αυξήθηκε, άρχισε να λέει ψέματα στους πιθανούς νέους αποδέκτες για την πλήρη έκταση των απογόνων του. Η Natalie, μια λεσβία μητέρα που έχει έναν γιο με δότη τον Meijer, είπε στον Independent ότι την ενημέρωσε το 2010 ότι «ήθελε να βοηθήσει 5 οικογένειες και ότι θα ήμουν το νούμερο 3». Αργότερα έμαθε ότι ο πραγματικός αριθμός ήταν πολύ υψηλότερος και παρόμοιες ιστορίες αφηγούνται πολλές άλλες μητέρες στο Ο άντρας με τα 1000 παιδιά (The Man with 1000 Kids).

Η εξαπάτηση του Meijer θα μπορούσε να είναι σοβαρά επικίνδυνη λόγω των κινδύνων ψυχολογικής δυσφορίας ή αιμομιξίας μεταξύ ετεροθαλών αδερφών που δεν έχουν ιδέα ότι έχουν τον ίδιο πατέρα. Το 2017, αυτοί οι φόβοι οδήγησαν την Ολλανδική Εταιρεία Μαιευτικής και Γυναικολογίας να βάλει τον Jonathan Jacob Meijer στη μαύρη λίστα ως δότη σπέρματος, αφού έμαθε ότι είχε αποκτήσει τουλάχιστον 102 παιδιά μέσω πολλαπλών δωρεών του σε ολλανδικές κλινικών. Κάτι που συνιστά ήταν παράβαση των κατευθυντήριων γραμμών στην Ολλανδία, που ορίζουν ότι οι δότες σπέρματος δεν πρέπει να είναι έχουν περισσότερα από 25 παιδιά. Άλλες χώρες έχουν τους δικούς τους κανόνες: το ανώτατο όριο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι 10 οικογένειες (με απεριόριστο όριο παιδιών), ενώ στη Γερμανία το όριο είναι τα 15 παιδιά. Οι διεθνείς κανονισμοί, είναι μέχρι σήμερα ελάχιστοι.

«Σίγουρα θα κάνω μήνυση σε όλο το συνεργείο του Netflix»

Παρακολουθώντας το The Man with 1000 Kids, δεν θα βρεις δηλώσεις του Meijer πουθενά. Ο ίδιος λέει ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει, επειδή δεν είναι προς το συμφέρον των παιδιών των δωρητών. Δεν έχει δει ακόμη τη σειρά και αρνείται πολλές από τις κύριες κατηγορίες που του απαγγέλλονται. Αρνείται επίσης κατηγορηματικά την πιο σοκαριστική κατηγορία της σειράς: ότι αυτός και ένας άλλος δότης ονόματι Leon ανακάτευαν το σπέρμα τους πριν το δώσουν ιδιωτικά σε μία γυναίκα, παίζοντας ένα είδος ρώσικης ρουλέτας για να δουν ποιος θα «κερδίσει». «Αυτό είναι πλήρης συκοφαντία. Είναι τρελό. Ετοιμαστείτε, σίγουρα θα κάνω μήνυση σε όλο το συνεργείο του Netflix», δηλώνει.

Σήμερα, τα μεγαλύτερα παιδιά του Meijer από τις δωρεές σπέρματος που έχει κάνει, είναι 17 ετών, τελειώνουν το γυμνάσιο και πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο. Τα νεότερα είναι 4- 5 χρονών. «Ήταν καλό που σταμάτησα το 2019», λέει. «Ίσως ήταν λίγο αργά, όμως δεν μπορούσα να σταματήσω».

Γνωρίζει ότι ενώ το ντοκιμαντέρ του Netflix, τον παρουσιάζει ως άντρα εθισμένο στο να κάνει παιδιά, ο ίδιος επιμένει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. «Δεν νομίζω ότι ο εθισμός είναι μια καλή λέξη για αυτό, αλλά αν ήμουν εθισμένος σε κάτι, αυτό ήταν να είμαι πολύτιμος για τους ανθρώπους και να περνάω υπέροχα μαζί τους», λέει. «Τώρα, κοιτάζοντας πίσω, μπορώ να πω ότι έπρεπε να είχα θέσει περισσότερα όρια στον εαυτό μου και να συνειδητοποιήσω πότε έφτανα τα όριά μου. Δεν έπρεπε να περιμένω μέχρι ο κόσμος να αρχίσει να ουρλιάζει εναντίον μου».

Exit mobile version