Ο πιο γρήγορος τρόπος να φέρεις τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 9 ΙΑΝ 2018
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και κάθε φορά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Έχεις τη συνταγή στο κινητό, έχεις τα υλικά στον πάγο και είσαι έτοιμη να ''ζωγραφίσεις'', να κάνεις τα μαγικά σου στην κουζίνα, να καταπλήξεις τα πλήθη με τις μοναδικές γεύσεις που δημιουργούν τα ταλαντούχα χεράκια σου. Αρχίζεις και διαβάζεις τη συνταγή. Είτε πρόκειται για γλυκό, είτε για αλμυρό, εκτός από μερικές εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις τα αυγά (και συνήθως και το βούτυρο) πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόνο που αν είσαι από τους ανθρώπους που φυλάνε τα αυγά στο ψυγείο, όλοι ξέρουμε ότι, ποτέ δεν θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Γιατί; Επειδή ποτέ, κανείς δεν προετοίμασε τα αυγά του για μια συνταγή βγάζοντας τα από το ψυγείο. Έτσι, σε θερμοκρασία Ανταρκτικής μπορεί να είναι, σε δωματίου σε καμία περίπτωση.
”Δε βαριέσαι” σκέφτεσαι και τα πετάς μέσα στο μπολ όπως είναι, παγωμένα. Λάθος. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν «δένουν» με το υπόλοιπο μείγμα, αλλά σβολιάζουν (και το ίδιο ισχύει και για το βούτυρο) και ύστερα το κέικ δεν φουσκώνει ή το αυγολέμονο ”κόβει”. Πανωλεθρία.
Πώς μπορείς να φέρεις γρήγορα τα παγωμένα αυγά σε θερμοκρασία ιδανική για να μπουν σε μια συνταγή; Με τον εξής πολύ απλό τρόπο.
Έτσι όπως είναι, τα βυθίζεις σε ένα μπολ (ιδανικά όχι γυάλινο, αλλά από ανοξείδωτο ατσάλι) με ζεστό νερό για περίπου ένα τέταρτο. Προσοχή, ζεστό, όχι βραστό.
Εναλλακτικά, μπορείς να τα σπάσεις σε ένα μπολ το οποίο θα τοποθετήσεις μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό. Ύστερα, όπως είναι, τα ρίχνεις μέσα στο μείγμα.
Γενικά ο δεύτερος τρόπος θεωρείται καλύτερος, αλλά επιφέρει περισσότερα άπλυτα στο νεροχύτη.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις για να ζεστάνεις και το γάλα.