ΦΑΓΗΤΟ

Οι πιο τέλειες σπιτικές βάφλες

Το Mamapeinao μας δίνει λαχταριστές συνταγές για λαχταριστές σπιτικές βάφλες.

Υλικά:

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζ. ζάχαρη

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 1/2 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένα

2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 5

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύουμε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.

Βουτυρώνουμε τη βαφλιέρα, την οποία έχουμε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνουμε 4-5 κ.σ. από το μείγμα στη συσκευή και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως. Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας!

 

Διάβασε επίσης στο Mamapeinao

Μαρμελάδα βερίκοκο

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη