ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Οι τηγανητές πατάτες αλλιώς… Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσεις

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου (και μας) φαγητά- είμαι σχεδόν σίγουρη ότι όποιο παιδάκι ή ενήλικα ρωτήσεις θα σου απαντήσει το ίδιο πράγμα. Επειδή όμως πόσες τηγανητές πατάτες με κέτσαπ να φας πια, χωρίς να βαρεθείς (προσωπικά μπορώ να φάω ΠΟΛΛΕΣ) αποφάσισα να βρω μια πιο ενδιαφέρουσα συνταγή, με ωραία αρώματα, υφές και γεύση.

Έτσι ύστερα από ένα σύντομο google search, αφού κόντεψα να πεθάνω από πείνα κοιτάζοντας τα αποτελέσματα, βρήκα αυτή τη συνταγή στο www.halfbakedharvest.com. Πίστεψέ με, θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή!

Για 4 μερίδες θα χρειαστείς

4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες

1/4 κούπα ελαιόλαδο

4- 6 σκελίδες σκόρδο (τις οποίες θα ψήσεις στο φούρνο και θα λιώσεις)

1 κ.γ φρέσκια ρίγανη

1 κ.γ φρέσκο βασιλικό

Πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι

200γρ. φέτα

Φρέσκο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Για να κάνεις τη σος θα χρειαστείς

1/2 κούπα μαγιονέζα με ελαιόλαδο

1 κ.σ μουστάρζα ντιζόν

4-6 σκελίδες σκόρδο (ψημένες στο φούρνο)

Μια πρέζα σαφράν

1-2 κ.σ χυμό λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

(#τρεχεισαλακι or what;)

Εκτέλεση

(πατάτες)

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου, ανακατεύεις (καλά) τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Τις απλώνεις σε αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνεις για 15 με 20 λεπτά, τις γυρνάς, μειώνεις τη θερμοκρασία στο 200 και ψήνεις για άλλα 15 με 20 λεπτά.

(σος)

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη σος. Τόσο απλό!

Όταν είναι έτοιμες τις ανακατεύεις με το βασιλικό, τον μαϊντανό και τη φέτα και τις σερβίρεις με τη σος. Βγάζεις μικρές κραυγές ευχαρίστησης όταν τις φας.

Exit mobile version