ΦΑΓΗΤΟ

Οι χρυσοί κανόνες του Anthony Burdain για το τέλειο σπιτικό burger

Αν αυτό το Σαββατοκύριακο έχεις όρεξη για μαγείρεμα και burger ταυτόχρονα, κάν' τα ένα και με τις συμβουλές του τεράστιου Anthony Bourdain φτιάξε μια αμερικανιά που θα τρελάνει κόσμο. Το τέλειο burger είναι αυτό που σύμφωνα με τον σεφ:

> Δεν είναι πολύ μπερδεμένο. “Πραγματικά κάνεις αυτό το κλασικό πιάτο καλύτερο αποδομώντας το; Μπορεί να εντυπωσιάσεις τον κόσμο, αλλά το κάνεις όντως καλύτερο”;

 

> Το ψωμί σου να είναι από πατάτα γιατί πρέπει να είναι αφράτο.

 

> Ο κιμάς να είναι από καλής ποιότητας μοσχάρι. Αντί για ένα μεγάλο μπιφτέκι μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο λεπτά, το ένα πάνω στ’ άλλο. 

 

> Το τυρί σου να είναι επεξεργασμένο και να λιώνει εύκολα. “Εγώ το προτιμώ με blue cheese”.

 

>  Το σωστό burger είναι αυτό που μπορείς να φας με το ένα χέρι. Πρέπει να έχει μαρούλι και ντομάτα, παρόλο που η τελευταία δυσκολεύει κάπως τα πράγματα.

 

> Να έχει κέτσαπ, ίσως και μαγιονέζα.

 

> Το burger είναι όμορφο πράγμα, δεν πρέπει να δείχνει “ακατάστατο”.

 

> Σκέψου να βάλεις και λίγο μπέικον, ίσως να γίνει καλύτερο.

 

> Και το σημαντικότερο. Αν τα έχεις κάνει όλα σωστά, δεν θα δυσκολευτείς να το φας γιατί θα χωράει στο στόμα σου και δεν θα στάζει παντού, ούτε όμως θα είναι και στεγνό. Ο Θεός έδωσε τα ψωμάκια στο burger για να τρώγονται ταυτόχρονα.