ΣΧΕΣΕΙΣ

Όχι εγώ, μια φίλη μου, είναι ερωτευμένη με έναν ομοφοβικό. Τι να κάνει;

24Media Creative Team

Όχι εγώ, μια φίλη μου, είναι τρελά ερωτευμένη με αυτόν τον τύπο. Γνωρίστηκαν στο γυμναστήριο και βγαίνουν εδώ και λίγους μήνες. Τα ραντεβού τους είναι μοναδικά, οι ώρες περνούν χωρίς να το καταλαβαίνουν και ο χρόνος μέχρι την επόμενη φορά που θα βρεθούν, δεν κυλάει με τίποτα. Της λέει ότι τη σκέφτεται συνέχεια και αναρωτιέται γιατί άργησε τόσο να τη βρει. Την έχει συστήσει στους φίλους του κι εκείνοι τη λατρεύουν σαν να ήταν από πάντα δίπλα του. Εκείνη όμως δεν έχει ακόμα τολμήσει να του γνωρίσει τους δικούς της. 

Η φίλη μου έχει πολλούς γκέι κολλητούς και το να πηγαίνει σε γκέι clubs και straight friendly bars είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης με τους φίλους της. Το θέμα είναι πως όσες φορές έχει προτείνει στον σύντροφό της να ακολουθήσει την ίδια και την παρέα της σε κάποια τέτοια έξοδο, εκείνος έχει ανταποκριθεί με ατάκες του στιλ «Τι δουλειά έχω εγώ εκεί; Θα με βιάσουν». Η φίλη μου δεν επιμένει, ούτε ανοίγει τη συζήτηση γύρω από το θέμα γιατί φοβάται τα όσα θ’ ακούσει. Πώς να διαχειριστεί το ότι είναι ερωτευμένη με έναν ομοφοβικό; 

Γεια σου αγαπητή φίλη της φίλης,

Είναι υπέροχο που ζεις έναν τόσο όμορφο έρωτα—γεμάτο σύνδεση, διασκέδαση και ταίριασμα. Κάθε σχέση, όμως, φέρνει μαζί της και κάποιες διαφορές, και η δική σας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το ότι εκείνος αποφεύγει να συμμετέχει σε μια σημαντική πτυχή της ζωής σου—τη διασκέδαση και τις σχέσεις σου με τους φίλους σου—είναι κάτι που αξίζει να σκεφτείς. Όχι μόνο για το τι σημαίνει για εκείνον, αλλά κυρίως για το πώς αυτό σε κάνει να νιώθεις εσύ. Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου σε αυτή τη σχέση; Νιώθεις ότι έχεις χώρο να εκφράσεις όλες τις πλευρές σου χωρίς να περιορίζεσαι;

Οι διαφορές ανάμεσα σε 2 ανθρώπους μπορούν να γίνουν ευκαιρίες για βαθύτερη σύνδεση, αν και οι 2 έχουν τη διάθεση να τις αντιμετωπίσουν με σεβασμό και ανοιχτό μυαλό. 

Αξίζει να σκεφτείς αν θέλεις να ανοίξεις τη συζήτηση μαζί του: όχι με σκοπό να τον πείσεις να αλλάξει, αλλά για να καταλάβεις αν μπορεί να δει τη δική σου οπτική και να σεβαστεί τον τρόπο που ζεις και αγαπάς.

Το «μαζί» δεν σημαίνει πάντα απόλυτη συμφωνία, αλλά χρειάζεται μια συνάντηση: ένας χώρος όπου και οι 2 μπορείτε να είστε αυθεντικοί, χωρίς να νιώθετε ότι πρέπει να κρύψετε κομμάτια του εαυτού σας. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: Μπορεί και θέλει να συναντήσει τη δική σου πλευρά; Και πόσο μπορείς και θέλεις να συναντήσεις τη δική του;

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι οι σχέσεις είναι επιλογές—όχι μόνο για το αν αγαπάμε κάποιον, αλλά και για το αν μπορούμε να χτίσουμε κάτι που μας κάνει και τους 2 να ανθίζουμε.

Σου εύχομαι καλή δύναμη και καθαρές απαντήσεις!

  • Τι λέει γι’ αυτό, ο φίλος μου ο Νικόλας;

Το πρόβλημα το μεγαλύτερο που έχει η φίλη σου, δεν είναι ότι είναι ερωτευμένη με έναν ομοφοβικό, αλλά ότι ο φίλος της είναι ξεκάθαρα ομοφοβικός και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη γενικότερη στάση ζωής του.

Αν είναι τόσο σίγουρη ότι της κάνει αυτός ο άνθρωπος, πάει να πει ότι της κάνει έτσι όπως είναι. Είναι ερωτευμένη στ’ αλήθεια; Μήπως είναι ενθουσιασμένη; Πώς μπορείς να είσαι με κάποιον άνθρωπο που η στάση ζωής του αποδεικνύει ότι υπάρχουν βαθύτερα προβλήματα από το πώς έχει μεγαλώσει; Ας πούμε, το να φοβάσαι – γιατί λέει ότι φοβάται μην τον βιάσουν – σημαίνει ότι είναι νάρκισσος, αφού θεωρεί ότι όλοι οι gay του κόσμου περιμένουν εκείνον να εμφανιστεί σε ένα κλαμπ για να του την πέσουν. Και φαντάζομαι ότι με το ρήμα «βιάσουν», δεν κυριολεκτεί. Άρα, εκτός από νάρκισσος, είναι και κάποιος που κάτι άλλο βαθύτερα, ενδόμυχα, φοβάται. Τι δουλειά έχει η φίλη σου με έναν τέτοιον άνθρωπο;

Exit mobile version