ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάσχα χωρίς σούβλα: Η Ελένη Ψυχούλη μάς ετοιμάζει θεϊκό κατσικάκι πατατάτο

iStock

Μετράμε αντίστροφα για το φετινό Πάσχα και προετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε τις γευστικές μας παραδόσεις, ακόμα και αν από την εικόνα λείπει το πασχαλινό σούβλισμα.

Είτε μιλάμε για Πάσχα στο χωριό, είτε για Πάσχα στην πόλη, το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για μια γιορτή γεμάτη παραδόσεις. Και οι πασχαλινές συνταγές, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πασχαλινής ατμόσφαιρας. Αγαπημένοι chefs μάς δείχνουν τον τρόπο να απολαύσουμε γευστικές, πασχαλινές συνταγές, με πρωταγωνιστές φυσικά το αρνί και το κατσίκι, ακόμα και χωρίς σούβλα. Στη σημερινή συνταγή η Ελένη Ψυχούλη ετοιμάζει κατσικάκι πατατάτο.

Καλό Πάσχα και καλοφάγωτα!

Πατατάτο: Το φαγητό της Κυριακής

«Όταν ήμουν μικρή, αυτό ήταν το φαγητό της Κυριακής μας» θυμάται η Ελένη Ψυχούλη.

«Η γιαγιά, άλλοτε το έφτιαχνε με μοσχαράκι άλλοτε με κατσικάκι. Μια κλασική συνταγή που επιβιώνει στα πανηγύρια του Αιγαίου αλλά που με το χρόνο έχει ξεχαστεί από τις σπιτικές μας κουζίνες. Όλη της η μαγεία, οι πατάτες! Που έχουν ρουφήξει το άρωμα από το κρέας, το βούτυρο και τη ντομάτα. Τις λειώνεις με το πιρούνι φτιάχνοντας ένα αυτοσχέδιο πουρέ στο πιάτο και…βλέπεις οράματα!

Αξίζει να την ξαναθυμηθούμε»

Πάσχα χωρίς σούβλα με κατσικάκι πατατάτο

Υλικά

  • 1 κιλό κατσίκι σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
  • Σβήνουμε με τη ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατίζουμε και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
  • Στο τελευταίο μισάωρο πάνω-κάτω, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ίσως στη διάρκεια χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
  • Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλή μας όρεξη

Tips

*Μπορούμε να το κάνουμε με χοιρινό, με αρνάκι ή με κοτόπουλο.

*Μια πράσινη πιπεριά σε κυβάκια του δίνει επιπλέον άρωμα.

Exit mobile version