ΣΥΝΤΑΓΗ

Περίσσεψε τσουρέκι; Φτιάξε την πιο νόστιμη τάρτα αχλάδι

Unsplash

Φέτος αποφάσισες πως το πασχαλινό τσουρέκι θα ήταν σπιτικό. Από τα χεράκια σου είπες μόλις το έκοψες για να δοκιμάσει η πεθερά σου και αμέσως είπε πως είναι πολύ νόστιμο. Η πεθερά λέει πάντα την αλήθεια οπότε αποστολή εξετελέσθη.

Έλα όμως που ο υπερβάλλων ζήλος είχε ως αποτέλεσμα να έχεις γεμίσει την κουζίνα με τσουρέκι. Μοίρασες και στη γειτονιά αλλά και πάλι.

Υπάρχει λύση και μάλιστα νοστιμότατη. Θα φτιάξεις γλυκό με το τσουρέκι που έχει μείνει. Έτοιμη για τάρτα αχλάδι;

Υλικά

6 αχλάδια

10 μεγάλες φέτες τσουρέκι

λίγη μαργαρίνη

½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

Χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση

-Αλείφεις το τσουρέκι με τη μαργαρίνη και τοποθετείς τις φέτες σε ένα αντικολλητικό ταψί.

-Πασπαλίζεις με τα αμύγδαλα.

-Βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

-Κόβεις τα αχλάδια σε φέτες και τα βράζεις μέσα στο νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

-Τα αφήνεις να βράσουν περίπου για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα παχύρευστο σιρόπι.

-Πάνω στη ζύμη από τσουρέκια βάζεις τα αχλάδια και ρίχνεις το σιρόπι που περίσσεψε.

-Ψήνεις για 10 λεπτά και έτοιμο.