ΦΑΓΗΤΟ

Η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμη αυγοσαλάτα

Unsplash

Αν αγαπάς τα αυγά και ξέρεις πόσο καλό κάνουν στην υγεία σου, το πιθανότερο είναι ότι σού αρέσει να ανακαλύπτεις συνέχεια νέες δημιουργικές συνταγές που περιλαμβάνουν την αγαπημένη μας τροφή. Διότι πόση ομελέτα και αυγά μάτια να φας; Μήπως να δοκιμάσεις την αυγοσαλάτα που τρώγεται ως συνοδευτικό αλλά και σαν ιδανική γέμιση μέσα στο σάντουιτς;

Αν μάλιστα σου έμειναν αυγά από το Πάσχα και είναι αμαρτία να τα πετάξεις, παρακάτω θα βρεις μία πανεύκολη συνταγή για να κάνεις αυγοσαλάτα και να την κρατήσεις σε ένα ταπεράκι στο ψυγείο. Εννοείται ότι μπορείς να προσθέσεις όσα έξτρα υλικά που σου αρέσουν. Φρέσκο κρεμμυδάκι, λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη πιπεριά.

Υλικά για αυγοσαλάτα:

8 αυγά

¼ φλιτζάνι μαγιονέζα

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (chives)

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (πικάντικη κατά προτίμηση)

Μισό κουταλάκι αλάτι

Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό. Όταν βράσει βγάλτα από τη φωτιά και κάλυψε το κατσαρολάκι για 10-12 λεπτά. Περίμενε να κρυώσουν. Αν έχεις ήδη έτοιμα από το Πάσχα, απλά ξεφλούδισέ τα.

Κόψε τα αυγά σε κομμάτια και βάλτα σε ένα μεσαίο μπολ. Πρόσθεσε τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το σχοινόπρασο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Ανακάτεψε καλά και voila. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυγοσαλάτα, για όλες τις ώρες.

Exit mobile version