Πολύχρωμο μοσχάρι με αρακά και αγκινάρες
- 20 ΑΥΓ 2018
Είναι φορές που έχεις την ανάγκη να αντιμετωπίσεις το πιάτο σου σαν καμβά. Ξεκινά λευκός και καταλήγει γεμάτος χρώματα. Χρώματα που στην περίπτωση της διατροφής σημαίνουν ένα ολοκληρωμένο μενού, που προσφέρει όλα τα συστατικά που έχει ανάγκη ένας οργανισμός για να λειτουργήσει και να παραμείνει σε φόρμα.Εν προκειμένω, μιλάμε για θρεπτικό αρακά, πολύτιμα καρότα και βελούδινες καρδιές αγκινάρας. Λαχανικά που παντρεύονται με πλούσια πηγή πρωτεΐνης, ίσως την πιο πλούσια που μπορεί κανείς να βάλει στο πιάτο, εκείνη του κόκκινου κρέατος.
Ο συνδυασμός λαχανικών και κρέατος συμβάλει εκτός από μια πανδαισία γεύσεων και στην καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών, την ώρα που οι φυτικές ίνες συμπαρασύρουν μεγάλη ποσότητα από τα κορεσμένα λιπαρά, πριν αυτά αποθηκευτούν στον οργανισμό. Για έξτρα φυτικές ίνες, επιλέξαμε να σερβίρουμε το πολύχρωμο πιάτο με κρίθινα παξιμάδια Ολικής Άλεσης.
Υλικά
- 500 γρ. μοσχάρι (κατά προτίμηση νουά ή στρογγυλό)
- 500 γρ. αρακάς
- 500 γρ. καρδιές αγκινάρας
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 ματσάκι άνηθο
- αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει και σβήνουμε με ένα ποτήρι χλιαρό νερό.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για 30′ λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τον άνηθο.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα τουλάχιστον ή ώσπου να μαλακώσουν και να ψηθούν τα λαχανικά.
- Σερβίρουμε.
Tip: Μην βιαστείς να προσθέσεις τα λαχανικά σου στην κατσαρόλα. Δώσε χρόνο στο κρέας να μαλακώσει.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τέσσερις λαχταριστές συνταγές, μεταξύ αυτών και το πολύχρωμο μοσχάρι με αρακά και αγκινάρες, με έμπνευση από την Κρήτη: