Πόσο διατηρούνται τα τρόφιμα εντός κι εκτός ψυγείου αφού ανοιχτεί η συσκευασία;
- 17 ΟΚΤ 2017
Ο χρόνος ζωής των τροφίμων είναι ένα ζήτημα που πολλές φορές σε προβληματίζει μπροστά από ένα ανοιχτό ντουλάπι ή ψυγείο. Γιατί αν η συσκευασία είναι κλειστή, όλα καλά. Τι γίνεται όμως αν έχεις ανοίξει τη μουστάρδα και την κέτσαπ κανά τρίμηνο τώρα, δεν την έχεις ακουμπήσει άλλους τόσους και λήγει σε 60 μέρες από τώρα.
Να μπει (στο σάντουιτς) ή να μην μπει;
Σου έχω δω τη διάρκεια ζωής για μερικά από τα τρόφιμα που συνηθίζουμε να έχουμε στην κουζίνα μας και δεν καταναλώνουμε με την πρώτη φορά που ανοίγει η συσκευασία, εντός κι εκτός ψυγείου:
Ρύζι/ μακαρόνια: 1 χρόνο
Μπέικον: 1 εβδομάδα
Κέτσαπ: 6 μήνες
Μουστάρδα: 1 μήνα
Μαγιονέζα: 2 μήνες
Ξίδι: 1 χρόνο
Αυγά: 5 ημέρες
Αλλαντικά: 5 ημέρες
Κοτόπουλο/κιμάς: 2 ημέρες
Μοσχαρίσιες/ χοιρινές μπριζόλες: 3 ημέρες
Θαλασσινά: 1-2 ημέρες
Τυρί: 2-4 εβδομάδες (όσο πιο μαλακό είναι τόσο πιο άμεσα πρέπει να καταναλωθεί)