Πριν και μετά: Πώς ένα παλιό κομμωτήριο 28 τ.μ., μετατράπηκε σε μοντέρνο γραφείο
- 6 ΑΠΡ 2023
Η πεποίθηση πως οι μικροί χώροι είναι περιοριστικοί από θέμα καλλιτεχνικής έκφρασης και χωροταξικής ελευθερίας, δεν είναι καινούργια, αλλά ούτε και σπάνια. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, έρχεται η τέχνη και η επιστήμη της αρχιτεκτονικής και του interior design να κατεδαφίσουν αυτήν την άποψη.
Η πιο πρόσφατη απόδειξη που έχουμε για να σε πείσουμε, είναι η μετατροπή ενός παλιού κομμωτηρίου 28 τμ, σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Παγκράτι. Η ολοκληρωτική και εντυπωσιακή αλλαγή συνέβη μόλις πριν από μερικούς μήνες και η ιδιοκτήτρια του SO FAR studio μίλησε στο LadyLike για να μας αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο.
Πώς ένα παλιό κομμωτήριο 28 τμ. μετατράπηκε σε μοντέρνο, αρχιτεκτονικό γραφείο
«Ο χώρος αποτελείται από κάποια σταθερά στοιχεία, αλλά μεταμορφώνεται δυναμικά ανάλογα με τον φωτισμό, ο οποίος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό», είπε η Ελευθερία Φατσέα στην αρχή και παρακάτω βλέπεις φωτογραφίες από το πριν και το μετά.
Το πριν
Το μετά
«Ένας μαρμάρινος κύβος– κέλυφος μέσα στο κέλυφος- με κρυφή είσοδο περικλείει τις δευτερεύουσες λειτουργίες. Πάνω σε αυτόν εφάπτεται ένα custom-made γραφείο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα για εργασία ή ραντεβού για παρουσιάσεις», ανέφερε η αρχιτέκτονας για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της μετατροπής του παλιού κομμωτηρίου στο αρχιτεκτονικό γραφείο της ίδιας.
«Κεντρικό στοιχείο, οι κουρτίνες οι οποίες εκτός από την πρακτική τους χρήση, τονίζουν τα 4,5 μ ύψος του χώρου και προσδίδουν χρώμα, αλλά και υφή στον κατά τα άλλα λιτό χώρο, ενώ κλειστές ή ανοιχτές δημιουργούν διαφορετική αίσθηση τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά», πρόσθεσε στη συνέχεια.
«Ο φωτισμός που ποικίλει σε χρώμα, ένταση και είδος, διαμορφώνει δυναμικά τον χώρο ανάλογα με την ώρα ή τη μέρα, προξενώντας συχνά την περιέργεια των περαστικών», συμπλήρωσε η Ελευθερία Φατσέα για το γραφείο που πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα παλίο κομμωτήριο.
«Ιδιαίτερα όταν νυχτώνει, ο κρυφός φωτισμός που διαχέεται από την οροφή του κύβου, μετατρέπει το γραφείο σε ένα χρωματιστό φωτιστικό αντικείμενο μέσα στην πόλη», κατέληξε η Ελευθερία Φατσέα.