Ψητές baby πατάτες γεμιστές με μυρωδικά
- 29 ΜΑΡ 2014
To cookbox.gr μας βάζει στην κουζίνα για μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
12 πατάτες baby
1 πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
60 ml. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμέν
Χρόνος Προετοιμασίας
30′
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Θέλουμε να είναι μαλακές αλλα να μην τρίβονται όταν τις κόβουμε.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Παίρνουμε ένα μικρό κουτάλι και με τη βοήθεια του αφαιρούμε το εσωτερικό απο κάθε πατάτα με προσοχή χωρίς να χαλάσουμε το εξωτερικό τμήμα.
Βάζουμε το εσωτερικό απο τις πατάτες στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε, τη μοτσαρέλα, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν πουρές.
Γεμίζουμε με το μίγμα τις πατάτες και τοποθετούμε λίγο βούτυρο απο πάνω.
Ψήνουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουν χρώμα οι πατάτες.