ΣΥΝΤΑΓΗ

Ψητό χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κερασιού και όλοι θα ζητούν τη συνταγή

Το cookbox.gr μας μαθαίνει να φτιάχνουμε ψητό χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κερασιού. Ακούγεται περίεργο αλλά όταν το φας θα εντυπωσιαστείς.

ΥΛΙΚΑ

φρέσκο κόλιανδρο 1 φλ.τσ. ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 λάιμ το χυμό του

60 ml. ηλιέλαιο για τη μαρινάδα

900 γρ. χοιρινό φιλέτο συνολικά. 2 φιλέτα των 450 γρ.

200 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι,κομμένα στη μέση

1 κόκκινη πιπεριά καυτερή,ψιλοκομμένη

15 ml. ελαιόλαδο για τη σάλτσα

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Χρόνος Προετοιμασίας

25′

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

6 άτομα

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το μισό κόλιανδρο, το μισό κρεμμύδι, 4 κ.σ. χυμό λάιμ και το ηλιέλαιο.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χοιρινό φιλέτο. Μαρινάρουμε για 15 περίπου λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Στο μεταξύ,σε ένα μικρότερο μπολ,αναμιγνύουμε το υπόλοιπο κόλιανδρο,το υπόλοιπο κρεμμύδι, 2 κ.σ. χυμό λάιμ, τα κεράσια, την πιπεριά και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αφαιρούμε το κρέας απο τη μαρινάδα και το αλατοπιπερώνουμε.Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί.

Ψήνουμε το κρέας στο φούρνο και γυρίζουμε τακτικά ωστέ να πάρει χρώμα και απο τις δύο πλευρές για περίπου 15 λεπτά.

Αφαιρούμε απο το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα κερασιών που εχουμε ήδη φτιάξει.

 

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Κάστανα σε σιρόπι βανίλιας και κονιάκ

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί και λουκάνικο