Πως να φτιάξεις εύκολα σούπα παντζαριού
- 17 ΝΟΕ 2015
To cookbox.gr προτείνει να δοκιμάσεις μια ιδιαίτερη σούπα με χρώμα. Παντζαρόσουπα, με γάλα καρύδας και τζίντζερ!
15 ml. ελαιόλαδο ( 1 κ.σ.)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
15 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
3 παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
1200 ml ζωμό λαχανικών ( 5 φλ.τσ.)
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
410 ml. γάλα ινδικής καρύδας
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Άτομα: 4
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σωτάρουμε για ακόμη 5 λεπτά. Προσθέτουμε 4 φλ.τσ. απο το ζωμό των λαχανικών και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν. Προσθέτουμε τα πατζάρια και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μαζί με ακόμη 1 φλ.τσ. ζωμό μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας,αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μπορούμε να σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.