ΣΥΝΤΑΓΗ

Η αυθεντική ιταλική συνταγή για ντιπ ντομάτας

Το cookbox.gr σου δίνει μια εύκολη συνταγή ιδανική για βράδια μπροστά από τηλεόραση. Ποπ κορν με σοκολάτα, εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ

10 ντοματίνια πομοντόρο (1 κιλό)

φρέσκο θυμάρι 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου μεγάλες, ψιλοκομμένες

45 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι χοντρό 1κ.γ.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Συνταγή για περίπου 220γρ. ντιπ ντομάτας!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90 C.

Κόβουμε τις ντομάτες σε τέταρτα και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα με τα υπόλοιπα συστατικά.

Τις βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις ψήνουμε στο φούρνο για 4 ώρες μέχρι να συσσωρευτούν και ”ρυτιδιάσουν”.

Στην συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπλέντερ και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.

Σερβίρουμε με κριτσίνια.

Μπορούμε να διατηρήσουμε το ντιπ ντομάτας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ COOKBOX.GR:

Σάλτσα αβοκάντο
Σαλάτα ζυμαρικών με μήλο, σέλερι και σος caesar