ΑΥΓΟ

Πώς να καθαρίσεις ένα βρασμένο αυγό σε 3 δευτερόλεπτα

Ξυπνάς το πρωί και θέλεις να φτιάξεις κάτι νόστιμο για να σε κρατήσει μέχρι το μεσημεριανό σου γεύμα. Δεν θες να σπαταλάς χρόνο γιατί πρέπει σε μια ώρα να πας στο γραφείο. Και αφού στο ψυγείο έχεις αυγά, αποφασίζεις να βράσεις ένα. Περιμένεις δέκα λεπτά για να σφίξει (δεν το θες μελάτο γιατί θα το βάλεις πάνω σε ψωμί) και έρχεται η στιγμή να το ξεφλουδίζεις. Εκείνη η δύσκολη στιγμή.

Πόσες φορές σου έπεσε το αυγό μέσα στο καλάθι σκουπιδιών στην προσπάθεια σου να το ξεφλουδίσεις; Και πόσες άλλες το κατέστρεψες και έφαγες μόνο το μισό;

Ε λοιπόν, ακόμα και το αυγό δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Ένα βιντεάκι σου δείχνει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να το ξεφλουδίσεις σωστά, χωρίς να σπαταλάς άδικα το χρόνο σου.

 

Όπως δείχνει το βίντεο, μετά το βράσιμο των αυγών ξεκινάς το καθάρισμα από το κάτω μέρος του αυγού και μετά συνεχίζεις με το πάνω μέρος. Γιατί ξεκινάς από τις δυο άκρες; Θα απελευθερωθεί η πίεση και το ξεφλούδισμα θα γίνει ευκολότερο. Αυτός είναι ο ένας τρόπος.

Σου έχουμε και καλύτερο. Βάζεις το αυγό μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό ( ή κάτω από την βρύση που τρέχει) και μόλις πάρει την θερμοκρασία, ξεκινάς το ξεφλούδισμα. Το νερό βοηθά να διαχωριστεί η μεμβράνη και το κέλυφος από το ασπράδι. Επίσης το αυγό γίνεται ακόμα πιο σφιχτό μέσα στο κρύο νερό και μπορεί να ξεκολλήσει πιο εύκολα. Θα δεις πως το τσόφλι θα βγαίνει πανεύκολα, χωρίς να ”διαλύσεις” το μισό αυγό.

Το ξεφλούδισμα το έμαθες, ελπίζω να ξέρεις πόση ώρα πρέπει να βράζεις το αυγό. Αν όχι, διάβασε προσεκτικά τις συμβουλές μας και δεν θα βγεις χαμένη.

Exit mobile version