ΣΥΝΤΑΓΗ

Σαρδέλες γεμιστές

Αυτή η συνταγή θα γίνει μία από τις αγαπημένες σου. Σαρδέλες γεμιστές από το Cookpad.gr.

Υλικά

2-3 μερίδες

20 σαρδέλες, σχετικά μεγάλες

2 ντομάτες, μεγάλες και ώριμες

1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

6-7 κλωνάρια μαϊντανό

70-80 γρ φέτα

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε καθαρίζοντας και φιλετάροντας τις σαρδέλες μας. Αφαιρούμε δηλαδή τα εντόσθια, κόβουμε τα κεφάλια, πλένουμε και βγάζουμε και τη ραχοκοκαλιά από κάθε ψάρι.

Λιώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι (ή μπορούμε και να τις τρίψουμε στον τρίφτη) και σουρώνουμε για να κρατήσουμε την «ψίχα» της ντομάτας και να πετάξουμε το νερό.

Σ ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε τη σουρωμένη ντομάτα, προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο (αν αποφασίσουμε να βάλουμε) και το μαϊντανό, «σπασμένη» στο χέρι τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.

Παίρνουμε μια σαρδέλα ανοιχτή μέσα στην παλάμη μας, τοποθετούμε 2-3 κ.γ. γέμιση, σκεπάζουμε με μια δεύτερη σαρδέλα και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Περιχύνουμε τις γεμισμένες σαρδέλες μας με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200οC, αέρα, για περίπου 20′.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Σαρδελίτσες τηγανητές

Σαρδέλες φιλεταρισμένες στο τηγάνι

Σαρδέλες στο φούρνο λεμονάτες

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr  

Exit mobile version