ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σήμερα το μενού έχει ελληνικό fish ‘n’ chips!

Το madameginger.com σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για να ξεκινάτε την κάθε σας μέρα.

Μέχρι και τέλη Αυγούστου, βρίσκουμε φρέσκια, στρουμπουλή σαρδελίτσα στους πάγκους των ψαράδων, έτοιμη να γίνει τραγανός και νόστιμος μεζές, το τέλειο συνοδευτικό για την μπύρα μας. Η σαρδέλα είναι πολύ αγαπητό ψάρι, όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση της αλλά επειδή είναι γεμάτη βιταμίνες και λιπαρά Ω3. Είναι τέλεια ψητή στον φούρνο αλλά και τηγανητή και μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυρίως πιάτο, αφού έχει αρκετή σάρκα και είναι χορταστική.

 

Η αγαπημένη μου συνήθεια το καλοκαίρι, είναι να μαζευόμαστε με φίλους για μπύρες. Σε αυλές, βεράντες, στο πάρκο της γειτονιάς, στο camping, δεν έχει σημασία το πού..Σημασία έχει να έχεις καλές παγωμένες μπύρες και νόστιμα μεζεδάκια. Την τελευταία φορά που μαζευτήκαμε στο σπίτι μου, προσέφερα στους καλεσμένους μου άφθονη Grimbergen Blanche, τη νέα μου εμμονή και τους τάισα σαρδελίτσα τηγανητή σε καλαμποκάλευρο, πατάτες τηγανητές και δροσερές σαλάτες.

Σαρδέλα & πατάτες (Ελληνικό Fish & Chips)

Μερίδες: 6-8, Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα, Χρόνος Μαγειρέματος: 30′

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες

5-6 πατάτες

Αλάτι και πιπέρι

Καλαμποκάλευρο (περίπου 200γρ. )

Λεμόνι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

1) Βάζουμε δύο μεγάλα τηγάνια στη φωτιά με 2 δάχτυλα ελαιόλαδο το καθένα.

2) Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το καλαμποκάλευρο και ρίχνουμε τις σαρδέλες αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσουμε. Τις πανάρουμε από όλες τις μεριές και ρίχνουμε 8-10 σαρδέλες στο ένα τηγάνι αφού κάψει πρώτα πολύ καλά το λάδι. Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και συνεχίσουμε μέχρι να τις τηγανίσουμε όλες.

 

3) Παράλληλα τηγανίζουμε τις πατάτες (σε ροδέλες ή σε στικς) στο δεύτερο τηγάνι, αφού πρώτα τις αλατίσουμε καλά. Μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε μέχρι να τηγανιστούν όλες.

Σερβίρουμε τα ψαράκια μας και τις πατάτες με χοντρό αλάτι, λεμόνι, όποια δροσερή σαλάτα μπορούμε να φτιάξουμε με τα λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο και παγωμένη Grimbergen Blanche!

 

Διαβάστε ακόμα στο madameginger.com:

Παραδοσιακό κανταΐφι από τον κύριο Γιώργο

Σαμιώτικα Τυροπιτάκια από την Δέσποινα

Exit mobile version