ΣΥΝΤΑΓΗ

Σιγομαγειρεμένη σούπα γλυκοπατάτας

123RF

Το Tastyday.gr φτιάχνει σούπα γλυκοπατάτας και μαθαίνει μία συνταγή που θα φτιάχνουμε για χρόνια.

Υλικά

2 κιλά κουνουπίδι, κομμένο σε «μπουκετάκια»

1 κιλό γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες

4 ματσάκια κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 / 2-1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φλιτζάνια γάλα

τυρί κρέμα

τραγανιστό τηγανητό μπέϊκον για το γαρνίρισμα ή

ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή

τριμμένο τυρί ή σπιτικά κρουτόν ή σκορδόψωμο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το κουνουπίδι, η γλυκοπατάτα, ο ζωμό λαχανικών, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι, η πάπρικα.

Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα (πρέπει να είναι σχεδόν λιωμένα), βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το τυρί κρέμα.

Λιώνουμε με πολυκόφτη χειρός (διαφορετικά βγάζουμε το μείγμα και το πολτοποιούμε στο μούλτι).

Γαρνίρουμε με όποια από τις παραπάνω εκδοχές επιλέξουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Πατάτες ψητές με ανθότυρο

Tηγανίτες πατάτας

Τραχανάς με πράσα

Exit mobile version